Glemt kodeord / Skift kodeord

Bliv en del af DIRA

Opret gratis bruger
Opret medlemskab
Luk

Indtast email og få tilsendt et link til ændring af kodeord


Tilbage

Tilbage

Tilbage
Nyt fra DIRA

DIRAs 2020 – et år med nytænkning

DIRAs 2020 – et år med nytænkning

22. december 2020

2020 lakker mod enden.

Et år som har vendt op og ned på alles hverdag, og et uforudsigeligt og anderledes år for mange – ikke mindst for DIRA, der er en unik ramme til at skabe stærke netværksrelationer og udvide viden om robot- og automationsbranchen.

Et år hvor vores hverdag har været påvirket af nye krav, nye processer og nye vaner. Men også et år, hvor det online møde i den grad er kommet på banen.

Men selvom COVID-19 tester vores evne til at omstille os, så blotlægger den også den særlige sociale kontrakt og symbiose mellem virksomheder og fagfolk fra robot- og automationsbranchen.

En anden form for netværk

På traditionel vis har DIRA haft en række virksomhedsbesøg rundt omkring i Danmark i 2020-kalenderen. Nogle af dem er planmæssigt blevet afholdt, mens andre er blevet afholdt på andre måder eller udskudt.

Vi startede faktisk 2020 med det tilbagevendende årsmøde, som i år fandt sted hos LEGO. Her var fremmødet som vanligt helt i top.

Men det er langt fra det eneste arrangement.

DIRA har i løbet af året arrangeret en lang række af onlinearrangementer, hvor det faglige har været i centrum. Det har skabt en mulighed for at DIRAs medlemmer fra hele landet har kunnet mødes virtuel fra deres stuer eller kontorer.

Traditionen tro blev DIRA Automatiseringsprisen uddelt til en virksomhed, der havde formået at anvende robotteknologi på en ny og inspirerende måde. I den forbindelse besøgte DIRA sammen med sine medlemmer de tre nominerede: Welltec, Juliana Drivhuse og VOLA.

Prisen blev uddelt til åbningskonferencen til Automatik-messen. Det blev den horsensianske virksomhed VOLA, der løb med prisen for installationen af en flåde af ni mobile robotter i kombination med et moderne højlager. 

Vi kigger nu tilbage på år 2020, men egentlig så har der i år også været en god anledning til at kigge tilbage på 2019. Nye tal fra International Federation of Robotics (IFR) viste nemlig, at robotsalget gik frem i Danmark i 2019.  

DIRA samler flere og flere

2020 blev også året, hvor DIRA rundede de 200 medlemmer. De danske virksomheder ønsker i stadig stigende grad at være en del af et netværk som DIRA, der sikrer samarbejde og udveksling af erfaringer på tværs af virksomheder og kompetencer.

DIRAs hjemmeside fik også først på året nye klæder, hvor den i langt højere grad henvender sig til medlemmerne, som nemt kan få et overblik over robotbranchen.

DIRA Business og ROBOTBRAG – der giver nysgerrige virksomheder mulighed for at komme ind og få et kig på morgendagens robotteknologi – slog sidste år rekord med over 1.500 deltagere. Og i foråret 2020 var der allerede rekordstor interesse for arrangementet.

Men med udsigten til en nær fremtid plaget af COVID-19 og restriktioner for at komme smitten til livs besluttede Teknologisk Institut sammen med DIRA at flytte det velbesøgte arrangement til den 6.-7. maj 2021 (Dato ændret til d. 26. og 27. august 2021).

2020 har været et år, hvor alle har været omstillingsparate – ikke mindst DIRA. Det har på mange måder skabt nogle udfordringer, men endnu flere muligheder.  

 Vi glæder os til at se jer virtuelt som fysisk til et 2021 med masser af spændende aktiviteter.

Rigtig god jul og godt nytår!