Tilbage

Engageret, energisk og elektronisk: DIRA glæder sig til 2021

Onsdag den 3. marts 2021 blev der afholdt virtuelt årsmøde i Dansk Robot Netværk (DIRA). God opbakning og fremsyn var nogle af de ting, som fyldte mest.

Dansk Robot Netværk (DIRA) afholdt for første gang sit årsmøde virtuelt den 3. marts 2021, og det var en succes.

Mange medlemmer fra hele landet sad foran deres skærme, mens DIRAs formand, Kim Reeslev, og næstformand, Michael Nielsen, sad med afstand i et studie i Odense.

I studiet var også dirigenten Leif Thomsen fra RoboTool, sekretariatsleder Søren Peter Johansen og netværkskoordinator Kathrine Viskum Rasmussen.

Et positivt fremsyn

DIRAs virtuelle årsmøde blev skudt i gang af journalist og teknikentusiast Nikolaj Sonne. De fleste kender ham fra DR2-programmet ”So Ein Ding”, hvor han testede og kommenterede den enorme elektronik-jungle. Til DIRAs årsmøde gav han et indblik i, hvad han mener, at fremtidens teknologi vil bringe.

De mange medlemmer, som sad med bag skærmene, var energiske og hurtige på tasterne og fik stillet så mange spørgsmål til Nikolaj Sonne, at alle desværre ikke blev besvaret, da der ikke var tid til det.

Så blev det tid til, at DIRAs formand, Kim Reeslev, skulle give sin beretning i samarbejde med næstformand, Michael Nielsen, sekretariatsleder, Søren Peter Johansen, og netværkskoordnator, Kathrine Viskum Rasmussen.

Det var en tilfreds formand, der i stedet for at fokusere på et år præget af COVID-19 pandemien og et udskudt ROBOTBRAG og DIRAutomatica fokuserede på, hvad der er lykkedes i 2020.

Et stigende medlemstal, lancering af ny hjemmeside og nyhedsbrev og virtuelle møder med mulighed for deltagelse, selvom man ikke kan være til stede fysisk.

– Vi er kommet godt igennem året 2020, som langt hen ad vejen har været en omvæltning – især når det kommer til at gå fra fysiske til virtuelle møder. Men det har også sine fordele, fortalte Kim Reeslev under sin formandsberetning og tilføjede:

– Vi ser frem til 2021, som byder på mange flere faglige arrangementer og netværksaktiviteter. Og vi glæder os til at afholde DIRA Business og ROBOTBRAG den 26.-27. august.

Derudover er DIRA allerede nu i fuld gang med planlægningen af årets mange andre arrangementer.

Du kan se DIRAs kommende arrangementer her og tilmelde dig dem.

Kampvalg om pladserne til bestyrelsen

Inden årsmødet var der stor interesse for at blive en del af det arbejde, der skal gavne DIRAs medlemmer. Så meget interesse, at de fem ledige pladser i DIRAs bestyrelse udløste kampvalg mellem seks kandidater til pladserne. Også her var alle deltagerne til det virtuelle årsmøde engageret og deltog aktivt i afstemningen.

Dermed blev DIRAs nye bestyrelse:

Kim Reeslev, formand, Sales Manager i Nordic & Baltic KUKA Nordic AB (var ikke på valg)

Michael Nielsen, næstformand, direktør hos Beckhoff Automation aps (genopstillede og blev valgt)

Brian Duus, senior manager ved Sourcing & Manufacturing hos LEGO Systems (genopstillede og blev valgt)

Henrik Lykke Lilleholt, salgschef hos Lemvigh-Müller (var ikke på valg)

Jacob Kjeldsen, chef for Fremstillingsindustrien i Dansk Industri (ny i bestyrelsen)

Kasper Hallenborg, institutleder på Syddansk Universitet (Mærsk Mc-kinney Møller Inst.) (genopstillede og blev valgt)

Kim Koertsen, direktør ved DanRobotics A/S (var ikke på valg)

Kurt Nielsen, centerchef hos Teknologisk Institut (var ikke på valg)

Malene Grouleff, CEO i Grouleff Communications (ny i bestyrelsen)

Per Martens, general manager hos SCHUNK Intec A/S (var ikke på valg)

Sven Heckermann, ejer og CEO hos HETECH ApS blev første suppleant til bestyrelsen.

Det virtuelle årsmøde blev således et godt eksempel på, hvordan DIRA har gjort det muligt at netværke og ”mødes”, når det fysiske møde ikke er muligt.

Du kan læse referatet fra DIRAs årsmøde 2021 her