Glemt kodeord / Skift kodeord

Bliv en del af DIRA

Opret gratis bruger
Opret medlemskab
Luk

Indtast email og få tilsendt et link til ændring af kodeord


Tilbage

Tilbage

Tilbage
Nyt fra DIRA

Robotfest flyttes til foråret

Robotfest flyttes til foråret

23. september 2020

Set i lyset af de igangværende nationale tiltag for at bremse smittespredning af COVID-19 har DIRA og Teknologisk Institut valgt at flytte det årlige DIRA Business- og ROBOTBRAG-arrangement fra den 19.-20. november 2020 til den 6.-7. maj 2021.

DIRA Business og ROBOTBRAG – der giver nysgerrige virksomheder mulighed for at komme ind og få et kig på morgendagens robotteknologi – slog sidste år rekord med over 1.500 deltagere.

Med udsigten til et efterår plaget af COVID-19 og restriktioner for at komme smitten til livs har Teknologisk Institut sammen med DIRA (Dansk Robot Netværk) derfor valgt at flytte det velbesøgte arrangement til den 6.-7. maj 2021.

- Fokus på robotteknologi og automation har måske aldrig været vigtigere end lige nu. Det har derfor også været en svær beslutning at flytte ROBOTBRAG, som netop har til formål at Danmark er på forkant med udvikling og implementering at robotteknologi, siger centerchef Kurt Nielsen fra Teknologisk Institut.

- Vores medlemmer tripper for at komme ud og møde deres kunder ansigt til ansigt. De har en masse spændende produkter og løsninger, som kan hjælpe industrien med at konkurrere med omverdenen. Det, at vi flytter DIRA Business til foråret, gør forhåbentlig, at restriktionerne er løsnet mere op, og at vi derfor kan invitere endnu flere udstillere og gæster indenfor, siger Kim Reeslev, der er bestyrelsesformand for DIRA.

Teknologisk Institut og DIRA har siden 2016 afholdt ROBOTBRAG og DIRA Business hvert år - et samlingspunkt for robotaktører og virksomheder, der ønsker at se og vide mere om robotteknologiens nye muligheder.

Vind i automationssejlene
Teknologisk Institut oplever i denne tid et større fokus på nødvendigheden af robotteknologi, og det piner derfor både instituttet og Kurt Nielsen, at man ikke kan åbne portene til november som først planlagt.

- Dét, at vi flytter ROBOTBRAG og DIRA Business, skal ikke ses som et tegn på, at vi lægger vores robotteknologiaktiviteter i fryseren. Tværtimod. Vi er i den her tid i gang med at hjælpe et voksende antal danske virksomheder i gang og videre med at automatisere – og vi står således også klar til at hjælpe virksomheder, der allerede havde sat kryds i kalenderen til efterårsudgaven af ROBOTBRAG, understreger Kurt Nielsen.

Teknologisk Institut åbnede sin første af i alt tre robotinnovationshaller i Odense tilbage i 2010 - og har sidenhen positioneret sig som et af de førende forsknings- og teknologicentre inden for robotteknologi og kunstig intelligens i Europa.

DIRA – Dansk Robot Netværk – er et netværk med selvstændig bestyrelse, for danske virksomheder og vidensinstitutioner, der er interesserede i robotteknologi og automatisering. DIRA blev stiftet i 1982 og har i dag knap 200 medlemsvirksomheder. DIRA deltager blandt andet i udarbejdelsen af den årlige danske robotstatistik, som leveres af International Federation of Robotics (IFR).