Hjemmesiden bruger cookies. Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Læs mere om cookiesOK
Fremtidens fødevaremaskiner og procesudstyr - innovation og vækst gennem netværk og videndeling

Fremtidens fødevaremaskiner og procesudstyr - innovation og vækst gennem netværk og videndeling

04. februar 2014 08:30 - 16:00
Sted: Trinity Hotel & Konference Center, Gl. Færgevej 30, 7000 Fredericia

Boost forretningen gennem netværk og videndeling

I Danmark har vi en styrkeposition når det gælder produktion af fødevarer, specialiserede fødevaremaskiner og procesudstyr. Branchesamarbejdet mellem IAK, PA og Metal- og Maskinindustrien ønsker sammen med DI Fødevarer at styrke branchens forudsætninger for fortsat udvikling og vækst.

Med det nye brancheinitiativ MMFoodtech, sætter vi vores samlede ressourcer og kompetencer ind på at etablere en række netværksgrupper, der sætter fokus på den nyeste viden og forskning indenfor proces- og produktionsteknik, materialeteknologi, hygiejnisk design samt afsætning og eksport. Som medlem af en foodtech-netværksgruppe får du mulighed for at netværke, benchmarke og diskutere best practice med de øvrige aktører indenfor dit område og igangsætte nye fælles udviklingsprojekter.

 

Program: 

8:30 Registrering & morgenkaffe

9:00  Velkommen til et nyt branchinitiativ
Ole Storm Jeppesen, branchedirektør, Metal- og Maskinindustrien
Glem alt om speeddating og oversmarte koncepter. I MMFoodtech drejer det sig om at samle de rigtige virksomheder omkring konkrete problemstillinger, som medlemmerne støtter hinanden i at løse. Og det er effektivt, når de bedste inden for hvert fag- og produktionsområde bindes sammen i værdiskabende netværksgrupper via foreningen.
 
9:10 Verden venter på dit bidrag! - Perspektiver for den danske fødevareteknologibranche 
Karen Hamann, direktør, Instituttet for fødevarestudier
Den globale efterspørgsel efter fødevarer er voksende og det kræver mere og bedre fødevareteknologi. Karen Hamann præsenterer den danske fødevareteknologibranche gennem hovedtal for eksport og internationalisering og sætter fokus på de drivere, der er med at øge efterspørgslen efter dansk teknologi.
 
9:40 Hvordan skaber fødevareteknologi vækst i fødevarebranchen? Og hvorfor er det interessant at være producent af fødevareteknologi i Danmark netop nu?
Ole Linnet Juul, branchedirektør, DI Fødevarer
Samarbejde mellem fødevareproducenter og leverandører af fødevareteknologi - metalbearbejdere, maskin- og procesudstyrsleverandører - er nødvendigt for at sikre branchen fortsat innovation og konkurrencedygtige løsninger på et globalt marked i vækst. Ole Linnet Juul sætter bl.a. fokus på ”Vækstplan for fødevarer” og afsætning generelt i branchen.
 
10.10 Udvikling af nye maskiner og produktionsudstyr stiller krav til underleverandørens udviklingsressourcer 
Jens Ulrich Nielsen, centerchef slagteriteknologi, Danish Meat Research Institute (DMRI)
Alle led i leverandørkæden skal medvirke til at udvikle den optimale løsning i et tæt samarbejde med kunden. Jens Ulrich Nielsen fortæller - med udgangspunkt i udviklingsopgave til Danish Crown - om de udviklingsressourcer DMRI, som teknologisk videnleverandør byder ind med med fx fokus på at øge kundens profit og produktivitet samt forbedring af arbejdsmiljøet. Jens Ulrich Nielsen giver desuden et indblik i maskinleverandørens rolle i udviklingssamarbejdet.
 
10:40 Pause & netværk

11:00 Hygiejnisk design - dansk styrkeposition med kommercielt potentiale
Per Væggemose Nielsen, leder af testaktiviteter, DTU Center for Hygiejnisk Design
DTU Center for Hygiejnisk Design er det nye European Hygienic Engineering and Design Group (EHEDG) testcenter i Danmark. Med fokus på hygiejnisk design vil centret rådgive biotech- og fødevareindustrien, teste og godkende udstyr til fødevareproduktion, deltage i forskningsprojekter, bidrage med undervisning til ingeniørstuderende og tilbyde kurser til fødevarevirksomheder og myndigheder. Centeret er etableret i samarbejde mellem IPU og DTU Fødevareinstituttet.
 
11:30 Underleverandør til den russiske fødevareindustri – afsætning gennem konsortier 
Line Nyborg, souschef, Sydtek
Fødevareefterspørgslen er stigende på det russiske marked og der er et stort behov for systemleverancer til den russiske fødevareindustri. Den efterspørgsel kan danske virksomheder imødekomme, men det kræver samarbejde på tværs af værdikæden og dét samarbejde har konsulentvirksomheden Sydtek specialiseret sig i. Line Nyborg præsenterer Sydteks model for systemeksport til den russiske fødevareindustri, og fortæller hvordan din virksomhed kan blive en del af et totalkoncept.
 
12:00 Frokost & netværk

13:00 Vi skal være verdensmestre i kommercielle fødevare maskinnetværk – fra idé til handling 
Ole Storm Jeppesen, branchedirektør, Metal- og Maskinindustrien

13:10 Hvad er forretningspotentialet i dit netværk?
Kristin B. Munksgaard, Lektor, Institut for Entreprenørskab og relationsledelse  Strategiske samarbejder mellem virksomheder kan skabe fælles forretninger,  hvis de bruges rigtigt. Med udgangspunkt i nuværende projekter om  fødevarevirksomheders udbytte og strategier for deltagelse i netværk giver  Kristin B. Munksgaard inspiration til udvikling af succesfulde netværk. Hør  blandt andet om, hvordan strategisk samarbejde kan føre til  underleverandørdreven innovation. Endvidere giver Kristin Munksgaard indsigt i  de faktorer der kendetegner et vellykket samarbejde.
 
13:40 Erfaringer fra pilotprojektet MMFoodtech Mælkepulver
Jens Nyeng, adm. dir., Jorgensen Engineering A/S
Som optakt til netværket MMFoodtech har 6 virksomheder været pilotprojektgruppe. Jens Nyeng fortæller om de hidtidige erfaringer fra netværksgruppen, der blandt andet har givet Jorgensen Engineering en helt ny tilgang til afsætning på det Saudi-arabiske marked.
 
14:00 Introduktion til MMFoodtech netværk - deltag i workshops og hør nærmere om fx.: 
- Materialeteknologi
- Hygiejnisk design 
- Afsætning og eksport

16:00 Slut


 

Pris
Gratis

Tilmelding
29. jan

Registrering
https://engage.di.dk/cgi-bin/qwebcorporate.cgi?idx=PYW3AM

Spørgsmål
Konsulent Sabrina Vestergaard, 3377 3355 – save@di.dk
Chefkonsulent Jim Hansen, 3377 3355 – jimh@di.dk

Arrangører
PA Provinsindustrien
MMI Metal og Maskinindustrien
Industriens Arbejdsgivere i København
DI Fødevarer