Glemt kodeord / Skift kodeord

Bliv en del af DIRA

Opret gratis bruger
Opret medlemskab
Luk

Indtast email og få tilsendt et link til ændring af kodeord


Tilbage

Tilbage

Tilbage
Nyt fra DIRA

Aalborg Universitetshospital har taget robotterne til sig

Aalborg Universitetshospital har taget robotterne til sig

25. september 2019

Aalborg Universitetshospital har med succes introduceret en robot til at åbne og sortere de mere end 3000 blodprøver, hospitalet modtager hver dag.

Robotten ”Den Intelligente Forsendelseskasse” har ændret hverdagen for mange på Aalborg Universitetshospital på Klinisk Biokemisk Afdeling. Før stod bioanalytikere og åbnede og sorterede de mere end 90 kasser med blodprøver, hospitalet modtager hver dag. Nu tømmer robotten kasserne og sorterer nøjsomt prøverne.

- Derudover får vi også sporbarhed, fra prøven bliver taget ude hos den praktiserende læge, til den lander hos os. Den giver sporbarhed på, hvor den har været, og hvilke temperaturomstændigheder den har været udsat for, siger Annebirthe Bo Hansen, som er ledende overlæge på Aalborg Universitetshospital.

- Så nu har vi et styringsredskab til at følge prøverne, og at de er opbevaret under de korrekte omstændigheder, men som også kan aflaste vores personale i at åbne kasser og sortere dem.

Innovation i hospitalsbranchen
Annebirthe Bo Hansen fortæller, at robotten har medført en række fordele.

- Jeg tror, vi er blevet nomineret, fordi vi laver noget innovativt i hospitalsregi. Det at vi tør at gå ud of lave et privat-offentligt partnerskab, og igennem flere år udvikler noget, som kan effektivisere, skabe patientsikkerhed og personalegoder – jeg tror, det er en kombination af de tre ting, der gør, at vi er interessante, siger hun.

Hun mener, at ”Den Intelligente Forsendelseskasse” kun er starten på en større automatiseringsproces, hospitalet vil gennemgå de næste par år.

- Vi er kun i den spæde start. Når vi tænker på de nye supersygehuse, så vil der være langt flere robotter, og der vil være langt mere, der er automatiseret fra prøvetagningen, til prøverne bliver sorteret væk.

 - Jeg har et mantra, der hedder: ”Vi rører ikke ved prøverne, fra prøven er taget, til den bliver smidt i skraldespanden.” Der er vi ikke helt endnu, men vi er på vej, afslutter Annebirthe Bo Hansen.