Glemt kodeord / Skift kodeord

Bliv en del af DIRA

Opret gratis bruger
Opret medlemskab
Luk

Indtast email og få tilsendt et link til ændring af kodeord


Tilbage

Tilbage

Tilbage
Nyt fra DIRA

COVID-19 har sat sit præg på robotsalget

COVID-19 har sat sit præg på robotsalget

1. juli 2021

2020 er for mange et år, der i den grad rimer på COVID-19, og når det kommer til robotteknologi, er det ingen undtagelse.

Foreløbige tal fra the International Federation of Robotics (IFR) viser, at COVID-19 også har sat sit præg på robotsalget i Danmark – men faktisk også i resten af verden.

Enkelte brancher i Danmark har dog oplevet en fremgang i robotteknologi i 2020. Det er drikkevare- og fødevareindustrien samt plastik- og kemibranchen.

- Når vi ser, at kemi- og plastikbranchen har investeret i mere robotteknologi, så kan det skyldes, at efterspørgslen på håndspritbeholdere, mundbind og andre farmaceutiske produkter er steget i forbindelse med pandemien. Branchen har haft et behov for at automatisere produktionen, fortæller Søren Peter Johansen, der er sekretariatsleder i Dansk Robot Netværk (DIRA).

Men der er bestemt ikke tale om fremgang i alle brancher i 2020.

Det danske robotmarked i 2020 afspejler resten af markedet, der overordnet set ikke har implementeret lige så mange robotløsninger som i 2019.

Det er hovedsagelig bilindustrien og metalbranchen, der er gået tilbage i 2020.

- Metalbranchen i Danmark er den branche, der investeret mest i robotter de senere år. Salget til netop denne branche har haft tilbagegang i 2020, hvilket muligvis skyldes at markedet er mættet med robotteknologi, fortæller Søren Peter Johansen, der er sekretariatsleder i Dansk Robot Netværk (DIRA), og tilføjer:

- Tilbagegangen i salget kan udover pandemien skyldes, at robotinvesteringerne i den branche er teknologi, der holder i mange år. Derfor har branchen ikke haft behov for samme mængde investeringer.

Alle tallene fra IFR vil blive offentliggjort i løbet af efteråret på DIRAs hjemmeside.