Glemt kodeord / Skift kodeord

Bliv en del af DIRA

Opret gratis bruger
Opret medlemskab
Luk

Indtast email og få tilsendt et link til ændring af kodeord


Tilbage

Tilbage

Tilbage
Nyt fra DIRA

De nominerede til DIRA Teknologiprisen 2019 er fundet

De nominerede til DIRA Teknologiprisen 2019 er fundet

4. november 2019

Den første votering i juryen er overstået, og det er blevet tid til at afsløre, hvem de nominerede til DIRA Teknologiprisen 2019 er. Ud af mange kvalificerede indstillinger har juryen udvalgt tre til at kæmpe om at vinde prisen, der bliver overrakt til DIRA Business Festmiddag den 14. november af teknologiekspert fra Go’ morgen Danmark David Guldager.

De nominerede er:

KOBOTS for sin tilskæringsrobot Amigo, der anvender stemmestyring til betjening af præcisionsskæring. Robotten består af en mobil ramme og en værktøjsadapter til forskellige typer af el-værktøj. Håndværkeren kommunikerer via et headset med robotten, så han har hænderne fri til at udføre sit øvrige arbejde. Amigo spørger løbende efter oplysninger, og guider brugeren igennem talekommandoer og skabeloner.

Om nomineringen udtaler juryen blandt andet:

- Med en relativt simpel teknologi, der er smart sammensat, formår Kobots at indføre automation i en branche, der traditionelt ikke anvender højteknologiske løsninger.

Enabled Robotics for robotten ER-ABILITY, der kombinerer mobiliteten fra MIR-robotter med Universal Robots robotters evne til at løse komplekse opgaver. Et visionbaseret kalibreringssystem gør robotarmen i stand til at udføre opgaver med millimeterpræcision selv om armen konstant flytter fra sted til sted.

Om nomineringen udtaler juryen blandt andet:

- Det er et nyt produkt, som man endnu ikke har kunne købe på markedet, som kombinerer flere robotteknologier på en ny måde.

InnospeXion for sit produkt Materialesortering med Multi-spektral røngtenteknologi. Produktet er en kompleks scanner, der har funktionelle og effektive enkeltmoduler til varetagelse af sorteringsopgaver i hårde miljøer. Med multi-energi røntgenafbildning kan produktet effektivt og hurtigt sortere materialer mere effektivt end man kan med eksisterende teknologier.

Om nomineringen udtaler juryen blandt andet:

- Produktet har et stort potentiale i forhold til, at vi lever i en verden, hvor vi skal sortere mere og mere og ikke mindst genbruge vores materialer i højere grad.

Pitcher produkter til DIRA Business 2019
De tre nominerede skal pitche deres produkter foran juryen til DIRA Business 2019 og igen om aftenen til DIRA Business Festmiddag, der finder sted den 14. november. Vinderen af DIRA Teknologiprisen bliver afsløret til DIRA Business Festmiddag, og prisen overrækkes af teknologiekspert fra Go’ morgen Danmark David Guldager.

Kriterier og juryen
Juryen, der i 2019 består af Bjørn Godske, journalist ved Ingeniøren, Lasse Kieffer, tidligere stifter af Purple Robotics og Brian Duus, Director af Equipment Technology, LEGO, har bedømt de indstillede produkter ud fra en række krav og kriterier.

Kravene lød:

- Produktet skal kunne købes og leveres til danske kunder inden for seks måneder.

- Produktet skal være inden for DIRAs fokusområder, dvs. at det skal berige den danske robot- og automationsbranche.

- Funktionelt produkt skal fremvises til DIRA Business.

De tre kriterier var:

1) Nyhedsværdi – I hvilken grad adskiller produktet sig fra andre eksisterende produkter? Er det et nyt produkt eller en inkrementel udvikling af et eksisterende?

2) Teknologien - Hvor banebrydende er teknologien og anvendelsen af den? Er teknologien ny? Er det en ny kombination af teknologier?

3) Potentialet - Hvor stort er markedet for produktet, og er produktet skalerbart?