Glemt kodeord / Skift kodeord

Bliv en del af DIRA

Opret gratis bruger
Opret medlemskab
Luk

Indtast email og få tilsendt et link til ændring af kodeord


Tilbage

Tilbage

Tilbage
Nyt fra DIRA

De tre mest læste nyheder fra DIRA i 2020

De tre mest læste nyheder fra DIRA i 2020

7. december 2020

I anledning af, at vi er nået ind i den sidste måned i 2020 har vi samlet de tre mest læste artikler fra DIRA.

Når året går på hæld, er det ofte kutyme at vende blikket mod den forgangne tid. Hvilke nyhedshistorier fik mest opmærksomhed fra DIRAs læsere og medlemmer?

Vi er nu nået et godt stykke ind i den sidste måned i 2020, og derfor skal I heller ikke snydes for listen over de tre mest læste DIRA-nyheder i 2020.  

Det har været et år med mange nyheder – ikke mindst i DIRA. COVID-19 har fyldt meget i de fleste medier, netværk og hos DIRAs medlemmer rundt omkring i Danmark. Men overraskende nok så er corona-pandemien ikke det, som fylder mest i de tre mest læste nyhedshistorier fra DIRA.

1. VOLA vinder DIRA Automatiseringsprisen 2020

Den mest læste robotnyhed fra DIRA var uden tvivl nyheden om, at DIRA Automatiseringsprisen 2020 gik til den horsensianske virksomhed VOLA. VOLA havde med installationen af en flåde af ni mobile robotter i kombination med et moderne højlager sat fokus på fleksibilitet og hurtig omstilling af produktionen.

Imponerende, inkluderende og ikke mindst inspirerende var nogle af de ord, som en enig jury brugte om dette års vinder. 

- VOLA har en modig tilgang til teknologien, og det har bragt dem langt. De har tænkt over den her automatisering, og hvad den kan gøre for dem, fortalte jurymedlem Nigel Edmondson fra MADE.

2. Nu er de nominerede til DIRA Automatiseringsprisen 2020 fundet

Ikke så overraskende kom nyheden om, hvem de nominerede til DIRA Automatiseringsprisen 2020 var på en anden plads over de mest læste historier.

Danske robotløsninger er stormet frem og har givet anledning til gode automatiseringsløsninger rundt omkring i landet. Det afspejlede i den grad årets mange indstillinger og ikke mindst de tre nominerede til DIRA Automatiseringsprisen 2020.

- Der har været nogle imponerende og nytænkende løsninger blandt indstillingerne.

Sådan lød det enstemmigt fra dette års jury.

De tre nominerede til DIRA Automatiseringsprisen 2020 blev Welltec med sin robotsvejseløsning til produktion af udstyr til energisektoren, fynske Juliana Drivhuse for at have planlagt og implementeret en avanceret robotcelle, der har forenet lagerautomater med avanceret visionteknologi og til sidst VOLA, som havde installeret en flåde af ni mobile robotter.

3. Robotsalget går frem i Danmark – ikke alle brancher følger med

Dette års tredje mest læste robotnyhed fra DIRA er nyheden om, at robotsalget går frem i Danmark.  

I 2019 blev der installeret 768 industrirobotter i Danmark, hvilket er 14 procent flere robotter end året forinden og det næsthøjeste nogensinde.

Men den stigende tendens er langt fra noget, som ses i alle brancher, viste de nyeste tal fra the International Federation of Robotics (IFR). Faktisk er det stort set kun én branche, der udbygger produktionen med robotter, mens andre brancher stadig halter bagefter, når det kommer til automatisering med robotter.