Glemt kodeord / Skift kodeord

Bliv en del af DIRA

Opret gratis bruger
Opret medlemskab
Luk

Indtast email og få tilsendt et link til ændring af kodeord


Tilbage

Tilbage

Tilbage
Nyt fra DIRA

DIRA besøger de nominerede til DIRA Automatiseringsprisen 2020

DIRA besøger de nominerede til DIRA Automatiseringsprisen 2020

4. august 2020

Welltec, VOLA, og Juliana Drivhuse.

Tre danske virksomheder med mindst én ting tilfælles. De har alle implementeret gode automatiseringsløsninger, og er derfor nomineret til DIRA Automatiseringsprisen 2020. Juryen har valgt de tre til at kæmpe om at vinde dette års pris. Men før den endelige vinder af DIRA Automatiseringsprisen 2020 bliver fundet, skal DIRA sammen med medlemmerne og juryen besøge de tre nominerede virksomheder.

- Der har været nogle imponerende og nytænkende løsninger blandt indstillingerne. Jeg glæder mig til at besøge de nominerede.

Sådan lød det enstemmigt fra dette års jurymedlemmer, da de havde fundet de tre nominerede.

Kom med på besøg

Den første nominerede, der skal have besøg den 20. august klokken 10.00, er Welltec i Esbjerg.

Welltec har implementeret en helt unik robotsvejseløsning til produktion af udstyr til energisektoren. Denne løsning er en sammensætning af mange nye teknologier og processer, hvilket gør den speciel.

Løsningen giver Welltec afgørende konkurrencefordele på flere vigtige parametre, hvilket er med til at sikre, at Welltec kan fastholde sin position som førende high-tech engineering partner i energisektoren.  

Blandt fordelene ved løsningen er mindre ensidigt gentagende arbejde, ingen gener fra giftig røg og høj grad af sporbarhed af selv den mindste svejsedetalje.

Du kan tilmelde dig virksomhedsbesøget hos Welltec her.

Den 2. september byder de to andre nominerede til DIRA Automatiseringsprisen 2020 velkommen.

Dagen starter hos den horsensianske virksomhed VOLA klokken 9.15. VOLA har med installationen af en flåde af ni mobile robotter sat fokus på fleksibilitet og hurtig omstilling af produktflowet. Automatiseringen har gjort, at VOLA hurtigere kan omstille sig til nye markeder, samtidig med at det har højnet produktiviteten.

Ved at automatisere processen er fejlene, der tidligere er sket under manuelle arbejdsmetoder, fjernet, og de ansatte har færre tunge løft og ensformigt arbejde.

Du kan tilmelde dig virksomhedsbesøget hos VOLA her.

Senere på dagen går turen videre til den sidste nominerede, Juliana Drivhuse, der klokken 13.15 åbner dørene op for medlemmer og jury.

Juliana Drivhuse i Odense har planlagt og implementeret en avanceret robotcelle, der forener lagerautomater med avanceret visionteknologi i en fuldautomatisk pakkeløsning af delelementer til drivhuse.

Indtil nu har de små drivhusdele ligget i en stor pose sammen med de større dele, som er blevet sendt ud til kunderne. Efter automatiseringen af processen bliver delene pakket i rumopdelte papkasser, der gør oplevelsen bedre og samlingen langt mere overskuelige for kunderne.

Du kan tilmelde dig virksomhedsbesøget hos Juliana Drivhuse her

DIRA AUTOMATISERINGSPRISEN 2020 VIL BLIVE OVERRAKT DEN 8. SEPTEMBER, NÅR DIRA-KONFERENCE ÅBNER AUTOMATIK 2020 KL. 11.00-12.00. Læs mere her.

Juryen består af et antal faste medlemmer, der repræsenterer forskningsinstitutioner, presse, interesseorganisationer samt industrien. Juryen består i år af Ole Madsen fra Aalborg Universitet, Laurids Hovgaard fra Ingeniøren, Nigel Edmondson fra MADE, Dorte Martinsen fra BM Silo og forrige års vinder, Tina Beith Christensen fra Aalborg Universitetshospital.

Et sidste jurymedlem Peter Krogh fra VOLA deltager i år ikke i voteringen eller udpegningen af årets vinder, da hans virksomhed er blandt de nominerede til prisen.

Om DIRA Automatiseringsprisen 2020
DIRA Automatiseringsprisen uddeles hvert år til en dansk slutbruger med en god automatiseringshistorie. DIRA Automatiseringsprisen skal tjene som inspiration for andre ved at vise unikke løsninger og processer baseret på robotteknologi og relateret automatisering. 
Ved samme lejlighed hædres eventuelt en eller flere tilknyttede integratorer.