Glemt kodeord / Skift kodeord

Bliv en del af DIRA

Opret gratis bruger
Opret medlemskab
Luk

Indtast email og få tilsendt et link til ændring af kodeord


Tilbage

Tilbage

Tilbage
Nyt fra DIRA

Er det en hund eller en muffin? Kunstig intelligens kan give svar

Er det en hund eller en muffin? Kunstig intelligens kan give svar

28. april 2020

Hvorfor er kunstig intelligens så vigtigt, og hvad kan det bruges til? Disse spørgsmål – og flere – var på dagsordenen til DIRAs seneste faglige arrangement.

Kunstig intelligens (AI) er et alsidigt redskab, der bliver brugt til alt fra vurdering af konsistensen (og dermed kvaliteten) af kartoffelchips til effektivisering og automatisering af kølesystemer ved Google.

Derfor er det ikke så underligt, at DIRA afholdt et fagligt arrangement om netop AI tirsdag den 21. april. Og spørger man Andreas Liebl, direktør i UnternehmerTUM og oplægsholder til arrangementet, er det vigtigt, at der bliver fokuseret på kunstig intelligens.

- Virksomheder er nødt til at tænke over deres AI-strategi, og de er nødt til at gøre det nu. Vi er nået til et punkt, hvor en basal investering kun bevarer din placering ved det industrielle gennemsnit – du er nødt til at investere, for at forblive konkurrencedygtig, fortalte den tyske AI-ekspert.

Som del af programmet kunne man også opleve casepræsentationer fra Novo Nordisk og Teknologisk Institut om fordelene ved implementering af AI, og om nogle af de udfordringer, industrien står overfor lige nu.

Arrangementet, der oprindeligt skulle have været afholdt som gå-hjem-møde, blev grundet COVID-19 i stedet arrangeret som webinar, hvor deltagere kunne se med og stille spørgsmål gennem Microsoft Teams. Webinaret tiltrak flere end 30 deltagere, som ud fra evalueringerne var godt tilfreds med programmet.

Hund eller muffin?

Når man taler om kunstig intelligens, findes der mange forskellige slags redskaber. Der findes eksempelvis simulationer, der kan lære sig selv en strategi ud fra et mål, du har bestemt, og der er netværkssystemer, der fungerer ud fra en netværksarkitektur og en algoritme, programmøren har designet.

- En anden teknik kaldes supervised learning, hvor man træner redskabet til at skelne imellem genstande gennem samples, eksempelvis billeder, forklarede Andreas Liebl.

- Således kan man for eksempel lære redskabet at skelne mellem chihuahua-hunde og blåbær-muffins, som på dette billede, tilføjer han og griner.