Glemt kodeord / Skift kodeord

Bliv en del af DIRA

Opret gratis bruger
Opret medlemskab
Luk

Indtast email og få tilsendt et link til ændring af kodeord


Tilbage

Tilbage

Tilbage
Nyt fra DIRA

GKN Wheels har viljen til at automatisere

GKN Wheels har viljen til at automatisere

15. marts 2019

GKN Wheels i Nagbøl producerer fælge til off-highway segmentet, som tæller alt hvad der kører uden for landevejene - heriblandt traktorer, mejetærskere og mineryddere. Onsdag den 6. marts blev DIRAs medlemmer inviteret inden for i produktionen hos den globale fabrik, der blandt andet rummer Danmarks største robot.

Fabrikken i Nagbøl blev oprettet i år 1900. Den blev i 1972 opkøbt af den britiske koncern GKN, der udvikler og fremstiller mobilitetsløsninger til landbrug, industri og bilindustri, og som er førende inden for sit felt. GKN Wheels’ automatiseringsrejse startede i 2003, hvor den første robot landede på fabrikken i Nagbøl. I dag bugner virksomheden med robotter.

- Grunden til, at vi har åbnet dørene for DIRAs medlemmer, er fordi vi synes, det er interessant at vise vores rejse med automatisering. Nu ved DIRAs medlemmer, hvordan man laver en fælg, og de er måske blevet overraskede over, hvor kompleks sådan en proces i virkeligheden er. Måske har de også fået indsigt i, at det er svært at flytte rundt på sådan nogle, og hvorfor vores automatiseringsstrategi handler om at integrere processer, siger Lars Lykke, der er administrerende direktør hos GKN Wheels.

- Forhåbentlig har vi inspireret nogle til at komme med input til os og måske blive inspireret til tiltag på deres egne fabrikker. Vi kan kun ønske os, at vi får noget feedback fra dem, der har været her, og at de måske deler deres gode idéer med os, så vi kan have det til fælles gavn, tilføjer han.

Keld Kjelgaard, der er Factory Manager hos Migatronic Automation A/S var en af de besøgende, som gik inspireret fra virksomhedsbesøget.

- I dag har jeg set en virksomhed i udvikling, som viser, at man kan gøre mange ting, når man har viljen til at automatisere. Og det er noget af det, jeg synes, vi mangler nogle steder – den her vilje til at gøre det og se mulighederne med automatisering, siger han og tilføjer:

- Og det vil jeg helt sikkert tage med hjem og dyrke over for vores kunder, som vi vil sælge automatisering til.

Årsmøde i DIRA bød på nyt formandskab
Efter virksomhedsbesøget blev der afholdt årsmøde i DIRA, hvor aktiviteter for indeværende år blev gennemgået og aktiviteter i det kommende år blev præsenteret.

Derudover blev Christian Hannibal fra DI valgt ind som nyt bestyrelsesmedlem, mens at Michael Nielsen fra Beckhoff, Kasper Hallenborg fra SDU og Sven Heckermann fra Hetech genopstillede til bestyrelsen og alle blev valgt ind.

I bestyrelsen sidder desuden Kim Koertsen fra DanRobotics, Kurt Nielsen fra Teknologisk Institut, Kjeld Bagger fra AVS Danmark, Henrik Stormholt fra Schunk, Henrik Lykke Lilleholt fra Lemvigh-Müller og Tom Togsverd fra RoboCluster.

Kim Reeslev fra KUKA er ny formand for DIRA og Michael Nielsen fra Beckhoff er ny næstformand.

Som henholdsvis 1. og 2. suppleant blev Klaus Lohals Meier fra Maskinsikkerhed og Frank Bjerregaard fra Hilti valgt.

Beretningen og det godkendte referatet kan findes her. Det kræver login at downloade de to PDF-dokumenter.

Du kan se DIRAs bestyrelse og læse om deres baggrund her: Bestyrelse