Glemt kodeord / Skift kodeord

Bliv en del af DIRA

Opret gratis bruger
Opret medlemskab
Luk

Indtast email og få tilsendt et link til ændring af kodeord


Tilbage

Tilbage

Tilbage
Nyt fra DIRA

Hydro-virksomhedsbesøg bød på sjældent indblik i produktionen

Hydro-virksomhedsbesøg bød på sjældent indblik i produktionen

1. maj 2019

DIRAs medlemmer blev inviteret på et sjældent besøg hos den norske Hydro-familie i Vestsønderjylland, da turen gik til Hydro Precision Tubing Tønder. På det fuldt-bookede besøg fik medlemmerne rundvisninger på to ud af selskabets fire lokationer i Tønder, der i alt beskæftiger 480 medarbejdere.

Den 110 år gamle virksomhed har aktiviteter på tværs af hele værdikæden og er en fuldt integreret aluminiumvirksomhed med 35.000 medarbejdere i 40 lande på alle kontinenter.

Preben Nicolajsen, der er projektleder hos Hydro Precision Tubing Tønder, bød deltagerne velkommen og gav dem et indblik i virksomhedens seneste automatiseringsprojekter.

Med søstervirksomheder i Kina og Mexico er det vigtigt, at Hydros sønderjyske fabrikker forbliver konkurrencedygtige, og det er blandt andet ved hjælp af robotteknologi. Derfor er fabrikkerne meget fokuseret på at være teknologisk godt med og have dygtige operatører med de helt rigtige kompetencer.

Imponerende hastighed
I Tønder producerer virksomheden præcisionstrukne rør, flerkammerprofiler og mindre ekstruderinger i aluminium. På fabrikken på Hydrovej foregår de tungere processer, mens at fabrikken i Bedsted tager sig af småprocesserne – heriblandt afkortninger af rør.

Særligt hastigheden af den sidstnævnte proces efterlod Peter Krogh, der er teknisk chef hos VOLA, imponeret, da besøget var slut.

- Jeg kan virkelig godt lide at tage med til de her arrangementer for at søge inspiration i, hvad folk laver.

- Og selv om jeg har set nogle af tingene før fra andre producenter, så var jeg meget imponeret over hastigheden i de her afkortningsprocesser af rør, siger han.

Deltagerne så forskellige håndteringsrobotter og et imponerende, fuldautomatiseret anlæg til trækning af aluminiumsrør, som har været med til at skåne flere af fabrikkens medarbejdere for nedslidende arbejdsopgaver.

Skal du med til DIRAs næste arrangement? Så kan du læse mere her.