Glemt kodeord / Skift kodeord

Bliv en del af DIRA

Opret gratis bruger
Opret medlemskab
Luk

Indtast email og få tilsendt et link til ændring af kodeord


Tilbage

Tilbage

Tilbage
Nyt fra DIRA

LEDER: Mere viden om automation skal ruste os til efter Covid-19

LEDER: Mere viden om automation skal ruste os til efter Covid-19

15. oktober 2020

Vi kan sikre fremtiden ved at investere i uddannelse og kompetencer. Det er vejen frem.

Af Kim Koertsen, direktør og stifter af DanRobotics og bestyrelsesmedlem i DIRA

Vi ser ind i en fremtid, hvor der bliver sat endnu mere fokus på automatisering. Jeg forventer endnu mere produktion med robotter i Danmark.

De virksomheder, der har dygtige og kompetente medarbejdere og som er gode til at udvikle og efteruddanne dem, klarer sig godt.

Som situationen er nu med Covid-19, er det svært for mange at forudsige fremtiden. Det gælder især for de små og mellemstore virksomheder, da de er ekstra følsomme over for manglende ordre og forsinkede leverancer.

Derfor skal vi i stedet for handle på de parametre, som vi ved, styrker virksomhederne på anderledes vis.

Jeg er sikker på, at vi kommer bedst igennem krisen ved at stå sammen og satse på de dygtige medarbejdere. De skal have mulighederne for at forbedre sig for at sikre fremtiden. 

Sats på medarbejderne - det betaler sig

Det er nu det rette tidspunkt at sætte fokus på medarbejderne og uddannelsen og videreudviklingen af deres færdigheder.

Virksomhederne skal blandt andet prioritere efteruddannelse højere - også selvom det koster. Udgiften er en nødvendig investering i muligheden for at klare sig fremover, da det sikrer, at medarbejderne er klædt på til at takle nyopståede udfordringer.

Vi, DanRobotics, leverer løsninger fyldt med avanceret teknologi, som kun udnyttes maksimalt, når brugerne, der betjener dem, forstår teknologierne.

Desværre møder vi virksomheder, der ikke prioriterer medarbejdernes ekspertise højt nok. Nogle virksomheder sender i bedste tro medarbejderne til et par dages kursus, hvor de regner med, at det er godt nok. Det er det bare sjældent. Der skal mere til, hvis man vil følge med.

En forbedring af niveauet gavner alle

Niveauet på faguddannelserne skal blive højere, så medarbejderne bliver endnu bedre til at forstå og betjene de nyeste produktionsteknologier. Derudover skal der mere fokus på efteruddannelse af undervisere samt rekruttering af personer med erfaring fra erhvervslivet. Det vil være med til at give alle i branchen et løft.

Endelig bør staten give virksomhederne et teknologiuddannelsesfradrag, så virksomhederne ikke står alene med udgiften til at betale for bedre uddannelser.

Jeg mener at tiden er rigtig nu. Så lad os bruge tiden med Covid-19 til at investere i bedre teknologikompetencer og endnu dygtigere medarbejdere, som skal bringe Produktionsdanmark styrket ud på den anden side af krisen.

Du kan allerede nu tilmelde dig en række online arrangementer, som kan være med til at styrke din faglige profil: X-Reality: Anvendelsesmuligheder i produktionsindustrien og Sådan kan visionteknologi højne kvalitet og produktivitet. Der vil løbende blive tilføjet flere online arrangementer til kalenderen


DIRA udgiver kronikker og indlæg om aktuelle emner inden for robotbranchen. De er skrevet af en af bestyrelsens medlemmer og udkommer hver anden måned.