Glemt kodeord / Skift kodeord

Bliv en del af DIRA

Opret gratis bruger
Opret medlemskab
Luk

Indtast email og få tilsendt et link til ændring af kodeord


Tilbage

Tilbage

Tilbage
Nyt fra DIRA

Legetøj og bestyrelsesvalg i Billund: Sådan forløb årsmødet

Legetøj og bestyrelsesvalg i Billund: Sådan forløb årsmødet

10. marts 2020

Det var svært at undertrykke det indre legebarn til DIRAs årsmøde hos LEGO Koncernen den 4. marts.

1300.

Så mange LEGO klodser produceres der i sekundet i Billund alene. Og med automatiseringen af produktionen gennem brug af robotter har legetøjsgiganten en oppetid i Danmark på 95-98 procent.

- Produktionen har gennemgået en vild udvikling. Det startede med, at der var én mand, der manuelt stod og producerede LEGO klodser med en håndpresser. I dag er der to operatører, der kontrollerer over 40 robotter, fortæller Kalle Poulsen, betroet rundviser fra lokalområdet med en lang LEGO karriere bag sig.

En af maskinerne producerer en lind strøm af skrå, turkisblå legoklodser, som bliver samlet i en kasse i tusindvis. Maskinen ved siden af producerer nøjagtig den samme klods – men i grå. Rummet er fyldt med robotter som disse, der producerer alt fra minifigurer til minibildæk i døgndrift.

Og spørger man Jan Bossen, salgschef i Murrplastik Danmark og medlem af DIRA, er han godt tilfreds med rundvisningen.

- Det har været en rigtig god rundvisning, og det har været interessant at se, hvordan LEGO gør brug af automation i deres produktion.

Et godt år for DIRA

I DIRA går det godt.

Sådan lød konklusionen til årsmødet.

- Bestyrelsen vurderer, at det har været et godt år for DIRA – vi har fået flere medlemmer, flere besøgende til vores arrangementer, og vi har oplevet en stigning i vores medieomtale og et DIRA Business og ROBOTBRAG, der har været større end nogensinde før, fortalte bestyrelsesformand Kim Reeslev.

Ved bestyrelsesvalget, som fandt sted under årsmødet, blev Per Martens fra Schunk Intec valgt ind, efter Henrik Stormholt fra samme virksomhed havde valgt ikke at genopstille. Samtidig blev Brian Duus fra LEGO-koncernen og Klaus Lohals fra Maskinsikkerhed valgt ind som suppleanter.

Som del af programmet blev DIRA’s nye hjemmeside, www.dira.dk, officielt lanceret.

- Formålet med den nye hjemmeside er at skabe et overblik over aktører, arrangementer og aktiviteter i robot- og automationsbranchen, fortalte Kathrine Viskum, netværkskoordinator i DIRA.

Således indeholder hjemmesiden blandt andet en ny kalenderfunktion, der viser arrangementer, der er relevante for branchen.

DIRA Business og ROBOTBRAG udvides

Det kommende års DIRA Business og ROBOTBRAG blev herefter drøftet til mødet. Interessen for arrangementet var i 2019 så stor, at der i 2020 også bliver afholdt en læringsdag for landets uddannelser dagen efter.

- Vi har haft en forrygende udvikling i interessen for DIRA Business og ROBOTBRAG i de seneste år, og vi glæder os til at åbne dørene op for rekordmange robotaktører og -entusiaster til årets arrangement, fortalte Kim Reeslev i en pressemeddelelse.

ROBOTBRAG og DIRA Business afholdes torsdag den 19. november 2020 og er et samlingspunkt for robotaktører og virksomheder, der er nysgerrige på robotteknologiens nye muligheder. Læringsdagen er den 20. november.

På årsmødet blev der åbnet op for standbookning, hvilket fik en del af de fremmødte til at booke en stand. Bookning sker ved at kontakte DIRA-sekretariatet.

Faktaboks: DIRA’s nye bestyrelse

Kim Reeslev, formand, KUKA Nordic

Michael Nielsen, næstformand, Beckhoff Automation

Per Martens, SCHUNK Intec A/S

Henrik Lykke Lilleholt, Lemvigh-Müller A/S

Kurt Nielsen, Teknologisk Institut

Christian Hannibal, Dansk Industri

Kjeld Bagger, AVS Danmark ApS

Kasper Hallenborg, Syddansk Universitet

Sven Heckermann, HETECH ApS

Kim Koertsen, DanRobotics A/S

Tom Togsverd, Robocluster

Suppleanter

Brian Duus, LEGO Koncernen

Klaus Lohals Meier, Maskinsikkerhed ApS