Glemt kodeord / Skift kodeord

Bliv en del af DIRA

Opret gratis bruger
Opret medlemskab
Luk

Indtast email og få tilsendt et link til ændring af kodeord


Tilbage

Tilbage

Tilbage
Nyt fra DIRA

Nu er de nominerede til DIRA Automatiseringsprisen 2020 fundet

Nu er de nominerede til DIRA Automatiseringsprisen 2020 fundet

25. juni 2020

Danske robotløsninger stormer frem og giver anledning til gode automatiseringsløsninger rundt omkring i landet. Det afspejler i den grad årets mange indstillinger og ikke mindst de tre nominerede til DIRA Automatiseringsprisen 2020.

- Der har været nogle imponerende og nytænkende løsninger blandt indstillingerne. Jeg glæder mig til at besøge de nominerede.

Sådan lyder det enstemmigt fra dette års jury.

Og nu er det blevet tid til at afsløre, hvem de nominerede til DIRA Automatiseringsprisen 2020 er.

Welltec for sin robotsvejseløsning til produktion af udstyr til energisektoren. Denne løsning er en sammensætning af mange nye teknologier og processer, hvilket gør den speciel.

Løsningen giver Welltec afgørende konkurrencefordele på flere vigtige parametre, hvilket er med til at sikre, at Welltec kan fastholde sin position som førende high-tech engineering partner i energisektoren.  

Der har været mange fordele ved at implementere den nye løsning. Nogle af dem er, at Welltec har fjernet gener med giftig røg og svejselys fuldstændig, mindre ensidigt gentagende arbejde og mulige variationer er fjernet fra processen. Det har ydermere betydet, at Welltec er klar til at øge deres markedsandele yderligere.

- Det er en innovativ og anderledes løsning. De har taget hånd om noget, som er vigtigt for virksomheden, og det er imponerende, lyder det fra en begejstret jury.

Partner: DanRobotics
Indstillet af: DanRobotics

Juliana Drivhuse for at have planlagt og implementeret en avanceret robotcelle, der forener lagerautomater med avanceret visionteknologi i en fuldautomatisk pakkeløsning af delelementer til drivhuse.

Indtil nu har de små drivhusdele ligget i en stor pose sammen med de større dele, som er blevet sendt ud til kunderne. Efter automatiseringen af processen bliver delene pakket i rumopdelte papkasser, der gør oplevelsen bedre og samlingen langt mere overskuelige for kunderne.

Dette års jury var ikke i tvivl om, at Juliana Drivhuses løsning er et flot spring mod at blive automatiseret.

- De har taget kundens briller på for at hjælpe kunden til at få en bedre helhedsoplevelse. De har rykket sig langt bare på tre år, siger juryen om Juliana Drivhuse under voteringen.

Partner: Gibotech, Teknologisk Institut og EffiMat Storage Technology
Indstillet af: Juliana Drivhuse

Den sidste nominerede er VOLA. VOLA har installeret en flåde af ni mobile robotter, og har dermed sat fokus på fleksibilitet og hurtig omstilling af produktflowet. Automatiseringen har gjort, at VOLA hurtigere kan omstille sig til nye markeder, samtidig med at det har højnet produktiviteten.

Ved at automatisere processen er fejlene, der tidligere er sket under manuelle arbejdsmetoder, fjernet, og de ansatte har færre tunge løft og ensformigt arbejde.

- VOLA har kombineret mennesket og automatiseringen. Det er flot og imponerende. De har skabt en løsning, der giver et optimalt flow i virksomheden, lyder det fra juryen.

Partner: Cestek Automation og Omron
Indstillet af: Omron

Juryen består af et antal faste medlemmer, der repræsenterer forskningsinstitutioner, presse, interesseorganisationer samt industrien. Med til voteringen var Ole Madsen fra Aalborg Universitet, Laurids Hovgaard fra Ingeniøren, Nigel Edmondson fra MADE, Dorte Martinsen fra BM Silo og forrige års vinder, Tina Beith Christensen fra Aalborg Universitetshospital.

Et sidste jurymedlem Peter Krogh fra VOLA var sat uden for døren under voteringen, da hans virksomhed var blandt de indstillede til prisen. Da VOLA også er blandt de tre nominerede, deltager han heller ikke i udpegningen af årets vinder.

For at finde den endelige vinder af DIRA Automatiseringsprisen 2020 vil DIRA sammen med medlemmer og jury besøge de tre nominerede virksomheder i den kommende tid. Datoerne for virksomhedsbesøgene vil blive annonceret i den nærmeste fremtid.

DIRA Automatiseringsprisen vil blive overrakt den 8. september til Automatikmessen i Brøndby.