Tilbage

CE-mærkning af industrielle kollaborative robotsystemer

En koncentreret kursusdag der sikrer, at du kender de relevante regler og krav omkring CE-mærkning af industrielle kollaborative robotsystemer ifølge Maskindirektivet.Kollaborative robotter kan skabe massive forbedringer i produktionen, og de vil i den nærmeste fremtid opnå stor udbredelse i produktionsvirksomheder herhjemme og i udlandet.

SPØRG GERNE PÅ ALTERNATIVE KURSUSDATOER OG EVENTUELT FIRMATILPASSEDE KURSER.

Deltagerprofil
Kurset er for medarbejdere, der beskæftiger sig med udvikling af kollaborative robotsystemer til produktion og industriel brug samt ombygning af maskiner, integratorer af robotsystemer i produktion, rådgivere samt medarbejdere fra indkøb og kvalitet.

Udbytte
Ofte sammensættes anlæg af mange forskellige leverancer, og ofte er der tvivl om, i hvilket omfang der skal CE-mærkes, og hvem der har ansvaret for at CE-mærke de robotsystemer, der skal integreres i produktionopsætningen.

På dette kursus lærer du at afgøre, hvad der skal CE-mærkes, hvornår og efter hvilke direktiver og harmoniserende standarder, der gælder, når det drejer sig om robotsystemdesign og implementering i produktionen. Du lærer, hvilke aftaler, der bør træffes parterne imellem fra start, hvis der skal opnås succes i projektet, hvad, hvornår og hvordan der skal CE-mærkes.

Kurset gennemgår de relevante regelsæt for CE-mærkning af kollaborative robotsystemer og giver praktiske eksempler på, hvordan opgaverne med CE-mærkning kan løses i praksis.

Det er stor fokus på risikovurdering af robotsystemer samt på evaluering af sikkerhedrelaterede dele af styresystemer.

Indhold
CE-mærkning af robotsystemer – hvad skal man være opmærksom på:

Maskindirektivet, nye begreber og definitioner
Harmoniserede standarder for robotsystemer og deres betydning for opfyldelse af krav fra Maskindirektivet
Sikkerhedsrelaterede styresystemer DS/EN ISO 13849-1: Generelle principper for konstruktion
Den tekniske dokumentation
Risikovurdering – praktiske eksempler og øvelser, stor fokus på metoder og praktiske eksempler, inklusiv evaluering af PL (Performance level) for sikkerhedrelaterede dele af styresystemer
Godkendelsesprocedurer
Ændring og ombygning af maskiner
Overenssstemmelseserklæring og inkorporeringserklæring samt deres anvendelse
Brugerdirektivet
Underviser
Alla Kongstad – specialist i maskinsikkerhed hos Certificering & Inspektion, medlem af DS/S-250 ”Maskinsikkerhed”, ISO /TC 199 ”Safety of machinery” / WG 08 ”Safety Control System”

Rabatmuligheder
Ved tre eller flere samtidige tilmeldinger fra samme virksomhed opnås rabat. Venligst kontakt os her