DIRA Automatiseringsprisen 2015 går til..

MiR100 – en danskproduceret, mobil robot – triller hver dag stilfærdigt og pålideligt på arbejde i flere og flere virksomheder. Den sparer kostbare timer for medarbejderne, der slipper for at rende op og ned ad produktionsgulve og hospitalsgange. En innovation, som nu har sikret MiR, som er virksomheden bag denne robotlandvinding, DIRA Automatiseringsprisen 2015.

– Vi mener, at MiR har ramt et stort behov for en brugervenlig transportrobot til den rette pris. MiR100 vil således kunne frigøre mange hænder og kreative hoveder fra trivielle transportopgaver til værdiskabende arbejde på de danske virksomheder, hospitaler, etc. Det er innovation på højt plan, udtaler juryen med professor Ole Madsen fra Aalborg Universitet i spidsen.

– MiR har allerede slået hul på markedet, og har bestemt potentialet til at udvikle sig til en eksportsucces, der kan omsætte for milliarder, tilføjer han.

Juryen håber, at den med DIRA Automatiseringsprisen kan støtte MiR i denne udvikling og samtidig motivere andre til at satse stort på nye teknologiprodukter, som kan konkurrere med de store spillere på det globale marked.

MiR – Mobile Industrial Robots
Løfter man låget på en MiR100 kigger man ned i en kompakt udstilling af state-of-the-art teknologier, der altsammen kan styres fra en simpel app på en tablet eller smartphone. Med MiR100 har MiR udviklet en mobil logistikrobot, som funktionsmæssigt kan hamle op med eksisterende alternativer, og så til en pris der er overkommelig for selv små virksomheder.

De nominerede til DIRA Automatiseringsprisen 2015: