DIRA Automatiseringsprisen 2016 går til..

DIRA Automatiseringsprisen 2016 gik til Welltec som på en overbevisende og gennemført måde har vist at automatiseret produktion i Danmark i den grad er konkurrencedygtig.

I 2014 var Welltec godt i gang med at flytte produktionen til Polen, men fortrød. Og med fuld kraft bak – eller måske rettere fremad – har Welltec på bare 18 måneder automatiseret en stor del af produktionen i Allerød. I alt har Welltec installeret syv robotter med en løfteevne fra få kilo op til 180kg. Og hos Welltec flytter robotterne ikke blot produkter og emner i CNC-anlæg. Robotterne flytter også fiksturer fra en reol til og fra CNC-anlæggene, så omstillingstiden kan holdes nede på et minimum.

Juryens begrundelse
Welltec har på en overbevisende og gennemført måde vist at automatiseret produktion i Danmark i den grad er konkurrencedygtig. Welltec har satset stædigt og målrettet mod at automatisere så meget som muligt. Det er meget gennemført, og det med en forbløffende kort tilbagebetalingstid på under 6 måneder, set i forhold til at få komponenterne produceret i Polen.

Samtidig har virksomheden og dens medarbejdere været igennem en modningsproces mod stor automationsgrad. En modning som formodentlig vil gavne Welltec fremover. Juryen mener, at mange danske virksomheder kan finde inspiration i Welltec’s eksempel!

De nominerede til DIRA Automatiseringsprisen 2016: