DIRA Automatiseringsprisen 2019 går til..

Juryen har valgt Aalborg Universitetshospital – Klinisk Biokemisk Afdeling som årets prismodtager. Aalborg Universitetshospital har formået at implementere en innovativ, teknisk løsning med flere robotter og avancerede sensorer i et ikke-teknisk miljø, hvor barriererne for introduktion af robotteknologi er meget store. Samtidig har hospitalet tænkt mennesket ind i løsningen, da løsningen med Den Intelligente Forsendelseskasse bidrager til en øget patientsikkerhed. Ved at opsamle, anvende og analysere på data, fanger hospitalet nu fejl, som tidligere blev overset.

Løsningen sparer det offentlige for penge; den sparer personalet for nedslidning og sikrer patienter en hurtigere og korrekt behandling.

Løsningen er et imponerende eksempel på teknologisk innovation inden for sundhedssektoren; og den bør inspirere andre hospitaler i ind- og udland til at anvende flere robotter og anden avanceret teknologi.

Med uddelingen af DIRA Automatiseringsprisen er håbet netop, at andre virksomheder, personer eller institutioner kan blive inspireret til at anvende robotteknologi i deres branche, så vi kan bevare den danske konkurrenceevne, fastholde danske arbejdspladser og ikke mindst forbedre arbejdsmiljøet for medarbejdere, der hver dag har med fysisk hårdt og gentagende arbejde at gøre. Det er Aalborg Universitetshospital – Klinisk Biokemisk Afdeling et fremragende eksempel på.

De 3 nominerede til DIRA Automatiseringsprisen 2019: