Online arrangement
28/04/2021 09:30 - 28/04/2021 10:30
DIRA

1. DEL Robotsikkerhed: Få styr på det juridiske

Robotsikkerhed – en indkøring i din robots sikkerhed!
Du kan nu deltage i en en trilogi af online arrangementer, som arrangeres af DIRA og det EU-støttet projekt COVR – safe around robots. Konferencerne sætter fokus på robotsikkerhed. De kan gøre den mest erfarne til nybegynderen klogere på robotsikkerhed.

1. DEL – Robotsikkerhed: Få styr på det juridiske
Den 28. april 2021 klokken 9.30-10.30
Til det første arrangement i trilogien sættes der fokus på det juridiske ved robotsikkerhed. Her vil der både være et fagligt oplæg, der sætter dig godt ind i juraen omkring sikkerheden, samt hvordan man anvender risikovurdering som et designværktøj.

Blandt andet vil Léonard Van Rompaey, Research Consultant hos advokatfirmaet CO:PLAY, give et oplæg. CO:PLAY LAW samarbejder med Teknologisk Institut om at  udvikle handlingsrettet forskning, således at man kan rådgive klienter i brugen eller produktionen af AI-baseret systemer eller avanceret robotteknologi . Léonard har undervist i AI og lovgivning inden for robotter på forskellige universiteter. Han har været med-redaktør på en særudgave af Journal of International Humanitarian Legal Studies omkring AI og krigsførelse.

Derudover, vil Mads Mathiesen, sektionsleder ved Teknologisk Institut, give et oplæg om praktisk anvendelse af standarder og direktiver. Bag enhver CE-mærkning skal være en risikovurdering. Hør om hvordan man anvender sin risikovurdering som et iterativt designværktøj og hvordan man får standarder og direktiver tænkt ind i denne proces.

Program:
9.30-9.35: Velkommen
9.35-10.00: Robotsikkerhed – Praktisk anvendelse af standarder og direktiver, Mads Mathiesen, Sektionsleder, Teknologisk Institut
10.00-10.25: Roboticists and the Law , Léonard Van Rompaey, Research Consultant, PhD, CO:PLAY LAW (Engelsk)
10.25-10.30: afrunding og tak for i dag

Tilmelding:
Arrangementet er åbent for alle. Ønsker du at deltage, men er ikke medlem af DIRA, så skriv til netværkskoordinator Kathrine Viskum på info@dira.dk.

Du kan tilmelde dig de to andre arrangementer her:
2. Del: Robotsikkerhed – Eksempler fra industrien afholdes d. 19. maj
3. Del: Robotsikkerhed – AI og fremtidens teknologier afholdes d. 16. juni