AVK International A/S, Smedeskovvej 40, 8464 Galten
29/08/2024 13:30 - 29/08/2024 16:00
DIRA og AVK International

Virksomhedsbesøg: AVK International – DIRA Automatiseringsprisen 2024

DIRA besøger sammen med jury AVK International, som er nomineret til DIRA Automatiseringsprisen 2024, den 29. august klokken 13.30 til 16.00 i Galten.

AVK International A/S har investeret i en fuldautomatisk robotcelle, der benyttes til at producere drikkevandsskyderventiler. Robotter og avancerede visionsystemer sikrer, at ventilernes komponenter samles op og monteres automatisk. Der anvendes både presse, gevindskæring og skrueprocesser i monteringen, og ventilen bliver til sidst kvalitetstestet via trykprøvning.

Produktionen af drikkevandsventiler foregik tidligere manuelt, men i dag kan AVK International A/S producere ventiler i 31 varianter – i størrelsesordenen 3,6 til 54 kilo – ved hjælp af automatisering. Det sikrer øget effektivitet, større kvalitet og et forbedret arbejdsmiljø, da medarbejderne skånes for tunge løft.

– Der er tale om en god og rigtig spændende løsning. Det er en ret svær og omfattende automatiseringsløsning, som AVK International A/S har kastet sig ud i – specielt med henblik på den store variation i produktstørrelserne, der arbejdes med. Det er imponerende i sig selv, og så er det ikke mindst godt at se, at implementeringen også har en positiv indvirkning på parametre som arbejdsmiljøet og bæredygtighed, lyder begrundelsen for nomineringen fra juryen.

Partner: Kilde A/S Automation

Indstillet af: Kilde A/S Automation

OBS. Deltagerbegrænsning til virksomhedsbesøget er på 25.