Tilbage

Danmark har taget industriro­bot­terne til sig – lad os få smv’er med på vognen

3. januar 2024

“Det kan lyde paradoksalt. Men robotter gør os i stand til at beholde vores knowhow og arbejdspladser inden for landets grænser,” skriver bestyrelsesformand for DIRA, Michael Nielsen fra Beckhoff Automation i et debatindlæg til Børsen.

Læs hele debatindlægget via link til Børsen her.

Opsummering af væsentlige pointer fra debatindlægget:

  1. Danmark har oplevet en markant stigning i antallet af industrirobotter installeret til automatisering af processer, med en stigning på 17% fra 2021 til 2022.
  2. Danmark er nu det land i Europa med næstflest industrirobotter pr. 10.000 medarbejdere.
  3. Robotter automatiserer kedelige og tunge rutineopgaver samtidig med at de sikrer arbejdspladser.
  4. Robotter hjælper danske virksomheder med at opretholde konkurrenceevnen og beholde knowhow og arbejdspladser i landet.
  5. Store danske virksomheder som Novo Nordisk, MAN Energy Solutions og Bestseller har investeret i robotteknologi, men der er brug for at involvere flere små og mellemstore virksomheder.
  6. Industrirobotter er blevet enklere, mere modulære og intelligent, og de kan bruges i forskellige brancher og virksomhedsstørrelser.
  7. Automatisering kan føre til øget produktivitet og forbedret bundlinje, og virksomheder opfordres til at eksperimentere og udforske mulighederne for automatisering.