Tilbage

DIRA Business og ROBOBRAG 2023: Tilbage til robotførerfeltet

10. februar 2023

DANSKE VIRKSOMHEDER SKAL TILBAGE I ROBOTFØRERFELTET EFTER ET PAR ÅR, HVOR ANDRE LANDE ER BEGYNDT AT KRAVLE OVER DE RØD-HVIDE PÅ ROBOTRANGLISTERNE. TEKNOLOGISK INSTITUT OG DIRA INVITERER DERFOR DANSKE VIRKSOMHEDER TIL AT BESØGE ROBOTBRAG HERUNDER DIRA BUSINESS DEN 3. OG 4. MAJ 2023 OG LADE SIG INSPIRERE TIL IGEN AT BLIVE FRONTLØBERE, SOM SKUBBER TIL GRÆNSEN FOR, HVAD DER KAN AUTOMATISERES.

Fortællingen om, at danske virksomheder går forrest, når det kommer til at benytte sig af robotter, trues i disse år. Lande, vi sammenligner os med, automatiserer i højere hast end os, og i år røg Danmark ud af top ti-listen for antallet af robotter pr. medarbejder på verdensplan.

Og det skal der selvfølgelig rettes op på, så Danmark fortsat kan forblive konkurrencedygtige, fastholde arbejdspladser og skabe værdi for samfundet.

Det understreger Teknologisk Institut og Dansk Robot Netværk (DIRA), der derfor i fællesskab inviterer danske virksomheder til et inspirerende kig på både fremtidens og nutidens produktions- og robotteknologi. Det sker til ROBOTBRAG 2023 i Forskerparken i Odense den 3.-4. maj.

– Danske virksomheder er nødt til at gå op i gear, hvis vi også i fremtiden skal kunne konkurrere med udlandet – og ikke mindst løse de komplekse udfordringer, vores samfund står overfor. Det kræver nysgerrighed og en vilje til at skubbe til grænserne for, hvad der kan automatiseres, fortæller centerchef ved Teknologisk Institut Jacob Kortbek og tilføjer:

– Heldigvis er vi i Danmark selv med til at udvikle fremtidens robotteknologi, og det er en kæmpe fordel for de danske virksomheder, som derfor har ekstra gode forudsætninger for at finde eller skabe robot- og automationsløsninger, som passer til lige netop deres behov.

ET LILLE INDSPARK

Det kan for mange virksomheder være svært at knække koden til, hvor, hvornår og hvordan virksomhedens robotrejse skal starte. Og det er der rig mulighed for at blive klogere på til DIRA Business og ROBOTBRAG 2023.

Man vil blandt andet kunne møde Teknologisk Instituts uvildige specialister og rådgivere inden for industriel automation, mobile robotter, droneteknologi, cobot-teknologi, vision og sensorer, kunstig intelligens, robotsikkerhed og meget mere. Faktisk kan deltagerne i år – i forbindelse med tilmeldingen – på forhånd booke en tid til 30 minutters uforpligtende rådgivning i løbet af dagen om en konkret robot- eller automationsudfordring.

Deltagerne vil i vanlig stil også kunne gå på opdagelse blandt både fremtidens og nutidens robotteknologi. I den forbindelse står omkring 75 DIRA-medlemmer klar i DIRA Business-området, der fungerer som robotindustriens udstillingsvindue.

Der bliver altså god plads til både botter og besøgende, når der åbnes for Teknologisk Instituts tre robotinnovationshaller, DIRA Business’ røde cirkustelt og et udendørsområde for mobile robotter og droner.

EN FØRENDE FREMTID

DIRA Business og ROBOTBRAG 2023 er ikke kun for industrien. Torsdag den 4. maj 2023 – altså andendagen til ROBOTBRAG – er nemlig en dedikeret læringsdag udelukkende for elever fra ungdomsuddannelser, studerende fra akademier og universiteter samt deres undervisere fra hele landet.

Her kan fremtidens arbejdsstyrke komme ind og snuse til den teknologi, som vil komme til at præge deres arbejdsliv, og møde de virksomheder, der efterspørger deres arbejdskraft. Dagen vil samtidig give ny viden og inspiration til de undervisere, der skal udruste de unge til fremtiden.

– Der er et meget stort potentiale for fremtidens arbejdskraft og den innovation inden for robotteknologi, som den kan bidrage med. Men skal vi indfri det, kommer det ikke af sig selv. Der er brug for mod fra kommende generationer og en fælles indsats, fortæller Brian Duus, der er bestyrelsesmedlem i DIRA.

OM ROBOTBRAG

ROBOTBRAG bliver i år afholdt for sjette gang.

Arrangementet er skabt, så alle nysgerrige virksomheder og andre relevante aktører kan komme ind og få et kig på de nye, innovative teknologier, der står og venter rundt om hjørnet.

I 2022 tiltrak robotfesten over 2.700 deltagere og 77 udstillere.

ROBOTBRAG, herunder DIRA Business, afholdes hos Teknologisk Institut i Forskerparken i Odense. Teknologisk Institut har i de seneste 15 år positioneret sig som et af de førende forsknings- og teknologicentre inden for robotteknologi og kunstig intelligens i Europa.

DIRA står for ‘Danish Industrial Robot Association’ og er et netværk for danske virksomheder og vidensinstitutioner, der sælger, udvikler, fremstiller og/eller anvender robotteknologi. Netværket har i dag mere end 210 medlemsvirksomheder.