Tilbage

DIRA Business og ROBOTBRAG 2022: 40-års fejring af robotnetværket

Robotinnovationshaller og et rødt, firmastet cirkustelt blev endnu en gang fyldt op med mere end 2.700 feststemte og robotinteresserede mennesker, da Dansk Robot Netværk sammen med Teknologisk Institut åbnede ROBOTBRAG 2022 herunder DIRA Business og fejrede netværkets 40-års fødselsdag.

 

Hver en krog af de tre haller og udendørsarealerne i Forskerparken blev taget i brug under DIRA Business og ROBOTBRAG 2022 for at fremvise hovedrolleindehaveren – robotten.

Der var mere end 100 robotteknologier med arme, ben, hjul og vinger, og mens nogle af dem allerede er at finde ude på markedet, så fik de over 2.700 deltagere også et smugkig på, hvordan morgendagens robotteknologi ser ud.

Både Dansk Robot Netværk (DIRA) og Teknologisk Institut bød velkommen den 5. og 6. maj 2022. DIRA havde igen i år sine mange medlemmer til at udstille i et firmastet cirkustelt til DIRA Business. Her kunne de besøgende dykke ned i et hav af automationsløsninger hos de 77 udstillere.

Som noget nyt var robotfesten også rykket udenfor i år, hvor udendørsrobotter og droner frit kunne bevæge sig rundt på græsplænen.

Da ROBOTBRAG 2022 herunder DIRA Business officielt skulle åbne, var det teknologientusiast David Guldager sammen med centerchef ved Teknologisk Institut Kurt Nielsen og bestyrelsesformand i DIRA, Kim Reeslev, der havde fået opgaven.

40, flag og fynsk brunsviger

 

Med lysende kameraer, pibende robotter, summende droner og en fynsk brunsviger i hånden var der lagt op til et vaskeægte brag af en robotfest.

Men det var ikke kun de mange robotteknologier over alt i telte, haller og på græsplæner, der gjorde dagene til en fest. Dansk Robot Netværk (DIRA) kunne nemlig fejre 40-års jubilæum med flag og lagkage.

Fejringen af netværket skete både til DIRA Business den 5. og 6. maj, men festen fortsatte også til jubilæumsmiddagen torsdag aften. Her var DIRA’s medlemmer inviteret til fødselsdag med mad og underholdning, hvor også DIRA Teknologiprisen 2022 blev overrakt.

Det var Farmdroid, der løb med prisen og hæderen.

Du kan læse mere her.

Sidst men ikke mindst blev DIRA Business og ROBOTBRAG på andendagen indtaget af over 1.000 elever, studerende og undervisere, som var på udkig efter ny viden, inspiration og kommende arbejdsgivere.

ROBOTBRAG-læringsdagen var arrangeret af DIRA, Teknologisk Institut og Videnscenter for Automation og Robotteknologi (Nord & Syd) i samarbejde med Syddansk Universitet, Odense Kommune, Akademikerne, Akademikernes A-kasse og RIMA.

Teknologi som en del af løsningen

 

Som noget nyt i år var der et gennemgående tema til ROBOTBRAG 2022 – manglen på arbejdskraft.

Det kom både til udtryk rundt omkring i hallerne, hvor Teknologisk Instituts mange uvildige specialister stod klar til at rådgive de mange besøgende med, hvad fremtiden kan byde på og hjælpe med.

Og til de gæster, der var på udkig efter mere dybdegående viden, kørte der over to dage fire forskellige konferencespor, som blandt andet gav indblik i, hvordan man kommer i gang med automationsprojekter, hvilke robottrends man skal holde øje med, og hvordan kunstig intelligens kan skabe værdi for den enkelte virksomhed.

Her var der også mulighed for at deltage i ROBOTBRAG-tænketanken, der inviterede til en åben snak om, hvordan robotter kan være en mulig løsning på nutidens og fremtidens manglende hænder. Ud over de mange besøgende, der sad med til snakken, bestod tænketanken af en innovationsdirektør, to af Danmarks førende produktionsvirksomheder, en repræsentant for danske SMV’er og journalist og moderator Nynne Bjerre Christensen.

Vi glæder os

 

DIRA Business og ROBOTBRAG 2022 er veloverstået, og vi ser tilbage på nogle dage med inspiration, innovation og stort indtag af fødselsdagskage.

Derfor glæder vi os kun endnu mere til næste års brag af en robotfest.

Hvis du vil være garanteret en plads som ny udstiller til DIRA Business den 3. og 4. maj 2023, kan du allerede nu booke din stand.

Du kan kontakte os på info@dira.dk.