DIRA Business & ROBOTBRAG 2025 slog alle rekorder
3.383 nysgerrige gæster udfordrede, afprøvede og diskuterede fremtidens robotter, da DIRA Business og ROBOTBRAG 2025 bød indenfor til årets største teknologifest i Odense.
Det summede af innovation, partnerskab og ny viden, da Dansk Robot Netværk (DIRA) sammen med Teknologisk Institut åbnede dørene til en rekordstor robotfest, hvor fremtidens robotteknologi kom helt tæt på både virksomheder, studerende og unge talenter.
Aldrig før har DIRA Business og ROBOTBRAG tiltrukket så mange deltagere – 3.383 gæster strømmede gennem haller og telte, hvor robotter og ny teknologi blev testet, diskuteret og sat i spil. Hele 98 virksomheder udstillede, der var 3 konferencespor og man kunne opleve mere end 100 robotteknologier.
Fra netværk til nye løsninger
DIRA Business har år efter år udviklet sig til stedet, hvor virksomheder og teknologileverandører mødes om både strategiske udfordringer og konkrete løsninger. I år var ingen undtagelse – tværtimod.
– DIRA Business har etableret sig som det centrale samlingspunkt for robotindustriens økosystem i Danmark. Vi skaber rammerne for de afgørende møder mellem virksomheder og de leverandører, der kan levere løsningerne. Det er i dette krydsfelt, at danske virksomheder finder vejen til øget konkurrenceevne gennem automatisering, siger Michael Nielsen, der er bestyrelsesleder i DIRA.
– Samarbejdet mellem DIRA og Teknologisk Institut skaber en unik platform, hvor virksomheder kan gå fra nysgerrighed til konkret handling. Det rekordstore fremmøde viser, at danske virksomheder nu for alvor er klar til at integrere robotteknologi i deres forretning. Vi ser virksomheder, der kommer med udfordringer og går hjem med løsninger – præcis som formålet med DIRA Business og ROBOTBRAG er, siger Henrik Jacobsen, der er centerchef hos Teknologisk Institut.
Unge talenter i centrum
På andendagen af DIRA Business og ROBOTBRAG 2025 var robotnysgerrige elever, studerende og deres undervisere og vejledere til en øjenåbnende læringsdag. Her kunne de gå på opdagelse i robotinnovationsland og blive klogere på mulighederne inden for automation og teknologi. Alle greb muligheden for at møde deres fremtidige arbejdsgivere robotvirksomhederne – og omvendt kunne virksomhederne også møde fremtidens arbejdsstyrke.
En af de helt store succeser var Teknologidagen, der som en del af læringsdagen fredag samlede seks 8. klasser fra hele landet til en inspirerende dyst i robotopgaver. Her blev nysgerrigheden foldet ud i praksis – og DIRA satte fokus på at inspirere fremtidens talenter til en karriere i teknologibranchen.
– Vi har i DIRA en særlig forpligtelse til at skabe forbindelsen mellem uddannelsessystemet og erhvervslivet. Ved at give de unge hands-on erfaring med robotteknologi og samtidig vise dem karrierevejene i branchen, sikrer vi både virksomhedernes fremtidige rekrutteringsgrundlag og de unges bevidsthed om deres muligheder i en teknologidrevet fremtid, fortæller Michael Nielsen.
Teknologidagen 2025 blev til i samarbejde med lærlingeakademierne fra LEGO Koncernen, Danfoss, Novo Nordisk, Grundfos, samt ErhvervsTanken, T.E.G. Solution og Videnscenter for Automation og Teknologi – alt sammen for at styrke koblingen mellem skole, virksomheder og teknologi.
Rekordstemning og robotberedskab
Med rekordmange udstillere og humanoide robotter i centrum blev DIRA Business og ROBOTBRAG 2025 et levende vindue til fremtiden. Overalt gik snakken lystigt mellem robotarme, balloner, avancerede kameraer – og ikke mindst om, hvordan robot- og AI-teknologi nu er blevet en nødvendighed for dansk erhvervsliv.
Alligevel har kun hver tiende virksomhed en egentlig strategi for robotteknologi. Det vil DIRA sammen med Teknologisk Institut lave om på med både viden, netværk og inspiration.
