Tilbage

I fødevareindustrien skal maskinkomponenter opfylde meget høje hygiejnekrav for ikke at udgøre en sikkerhedsrisiko. Siden 2019 har igus, der er specialist i motion plastics, tilbudt igubal Food Contact (FC), et særligt sfærisk lejesystem fremstillet af højtydende polymerer, der opfylder FDA- og EU 10/2011-kravene til direkte kontakt med fødevarer. Virksomheden udvider nu dette produktsortiment med et nyt dobbeltled. Interesserede, der gerne selv vil se fordelene og kvaliteten af igubal FC serien på forhånd, kan nu bestille en ny gratis prøvekasse.

 

Fødevareproducenter står over for udfordringen med konstant at forbedre pålideligheden af deres systemer. Påvisning af de mindste urenheder er en særlig afgørende sikkerhedsfaktor for at garantere produkternes renhed. Ved at integrere detekterbare og samtidig fødevarekompatible additiver i sine højtydende plastmaterialer er det lykkedes motion plastics specialisten igus at udvikle en serie sfæriske glidelejer specielt til direkte kontakt med fødevarer: igubal Food Contact (FC). Ved at bruge FC er det muligt at minimere risikoen for en kostbar tilbagekaldelse betydeligt, da detektorerne genkender selv de mindste dele af komponenterne, hvilket gør arbejdet med kvalitetssikring lettere. Herudover er materialerne også farvet blå for at forbedre den optiske detekterbarhed.

 

Mere designfrihed med det nye dobbeltled

“For at give brugerne endnu mere designfrihed på et så hygiejnefølsomt område tilføjer vi nu endnu en komponent til vores gennemprøvede igubal FC serie. Ud over lejehus- og fast flangelejer, stang ender og gaffelled omfatter produktsortimentet nu også et dobbeltled,” forklarer Dennis Steffen, produktchef for igubal sfæriske lejer hos igus. Ligesom alle igubal FC-produkter indeholder den et optisk og magnetisk detekterbart hus fremstillet af det FDA-konforme igumid FC-materiale. Takket være de anvendte højtydende polymerer er det nye sfæriske leje også smøre- og vedligeholdelsesfrit, vibrationsdæmpende, korrosionsfrit og i kombination med en sfærisk kugle egnet til at kompensere for fejljusteringer. “Når kunderne skal vælge den rigtige sfæriske kugle, kan de vælge mellem flere forskellige materialer afhængigt af deres behov,” siger Steffen. “Indsatsen af materialet iglidur A181 kan anvendes for at overholde de strenge FDA retningslinjer. Materialet iglidur FC180 garanterer 100 % detekterbarhed. Begge opfylder også EU 10/2011-standarden for direkte kontakt med fødevarer. Hvis der kræves et højere fastspændingsmoment på grund af den sfæriske kugle, kan kunderne også vælge en version i rustfrit stål.” Som med alle igus produkter fungerer de uden eksterne smøremidler, hvilket udelukker forurening. Herudover kan rengøringsprocesser udføres uanset lejerne.

 

Prøv det selv: ny prøveboks til Food Contact

Hvis du ønsker at holde igubal FC sfæriske lejer i dine hænder, før du køber dem, og gerne vil overbevise dig selv om materialernes kvalitet og fordele – f.eks. magnetisk detekterbarhed – kan du bestille en gratis prøvekasse. Den nye kasse indeholder prøver fra alle produktområder: lejehuse, fast flangelejer, stang ender, gaffelled og dobbeltled. Hele det sfæriske lejesystem er kendetegnet ved en lang levetid og kemisk resistens. Dette blev bevist ved talrige tests i vores eget testlaboratorium – det største i branchen for tribopolymerer. Også med hensyn til omkostninger er igubal FC bedre end de konventionelle sfæriske glidelejer af rustfrit stål. Der kan opnås en omkostningsfordel på op til 85 % i forhold til løsninger i rustfrit stål. igus produktet kræver også mindre vedligeholdelse på grund af lejematerialets selvsmørende specifikationer.