Tilbage

Et fremragende flashback – men et fantastisk fremsyn

Tirsdag den 2. marts 2022 blev der afholdt årsmøde i Dansk Robot Netværk (DIRA) i Ringsted hos Lauritz Knudsen by Schneider Electric. Mange medlemmer var mødt op fysisk, mens andre deltog virtuelt.

Dansk Robot Netværks medlemmer var mødt talstærkt op til DIRA årsmøde den 2. marts 2022.

Netværket kunne efter et år, hvor COVID-19 har sat sit præg på netværksaktiviteterne endelig byde fysisk velkommen til årsmøde.

Netværket har lært meget af at skulle navigere i en verden med en pandemi – blandt andet hvordan man afholder et vellykket arrangement virtuelt.

Og det blev der også glæde af til DIRA årsmøde 2022, hvor de medlemmer, der ikke havde mulighed for at deltage fysisk i Ringsted, kunne følge med og deltage aktivt virtuelt.

Ud over de mange medlemmer sad DIRAs formand, Kim Reeslev, og næstformand, Michael Nielsen, klar sammen med dirigent Morten Bodilsen fra CesTek Automation, sekretariatsleder Søren Peter Johansen og netværksleder Kathrine Viskum Rasmussen.

Stikkontakter og tilbageblik

DIRAs årsmøde blev skudt i gang – traditionen tro – med et virksomhedsbesøg. Virksomheden, der inviterede DIRAs medlemmer inden for, var stikkontaktproducenten Lauritz Knudsen by Schneider Electric i Ringsted.

Eftermiddagen startede derfor med en rundvisning i produktionen i Ringsted med forskellige oplæg fra de ansatte. Der blev blandt andet kigget med beundrende øjne efter Lauritz Knudsen by Schneider Electrics omfangsrige dataindsamling især når det kommer til bæredygtighed og energiforbrug.

 

Efter virksomhedsbesøget blev det tid til, at DIRAs formand, Kim Reeslev, skulle give sin beretning i samarbejde med næstformand, Michael Nielsen, sekretariatsleder, Søren Peter Johansen, og netværksleder, Kathrine Viskum Rasmussen.

Det var en tilfreds formand, der kunne fortælle, at antallet af udstillere og besøgende til DIRA Business og ROBOTBRAG 2021 var højere end nogensinde før. Samtidig er der stadig flere og flere, der melder sig ind i netværket, som også har et voksende antal af forskellige tilbud til medlemmerne. Blandt andet er der i 2021 blevet oprettet en netværksgruppe for slutbrugere.

DIRA glæder sig til 2022

2022 bliver et år, hvor der kommer endnu flere arrangementer til medlemmerne i DIRA samtidig med, at DIRA Business og ROBOTBRAG 2022 igen bliver udvidet. I år er det ikke en udvidelse i tid som sidste år, hvor der blev tilføjet en dag mere til de studerende og elever.

Men i stedet er det en udvidelse i plads.

Dette års DIRA Business og ROBOTBRAG får nemlig et udendørs areal, hvor udendørsrobotter og droner frit kan vises frem.

– Vi ser meget frem til 2022, som byder på mange flere faglige arrangementer og netværksaktiviteter blandt andet i de nye netværksgrupper for slutbrugere. Og vi glæder os til at afholde DIRA Business og ROBOTBRAG den 5. til 6. maj 2022, lød det fra Kim Reeslev under formandsberetningen den 2. marts.

Til sidst men bestemt ikke mindst fortalte DIRAs formand også til årsmødet, at året 2022 skal bruges på at fejre DIRAs 40-års jubilæum. Det bliver der rig mulighed for både til DIRA Business og ROBOTBRAG, DIRA Jubilæumsmiddag og resten af året igennem.

DIRA er allerede nu i fuld gang med planlægningen af årets mange arrangementer.

Du kan se DIRAs kommende arrangementer her og tilmelde dig dem.

Arbejdskraften i fokus

Fremadrettet vil DIRAs bestyrelse og sekretariat have mere fokus på manglende arbejdskraft og kompetenceudvikling.

– Vi gør allerede en hel del for at sætte fokus på den manglende arbejdskraft og kompetencer i industrien. Der er blandt andet en dag til DIRA Business og ROBOTBRAG, som kun er for studerende og elever fra hele landet. Men fremadrettet vil DIRA gøre endnu mere, fortalte Kim Reeslev og fortsatte:

– Vi er lige nu i dialog med skoler, erhvervsskoler, universiteter og interesseorganisationer om, hvad der skal gøres på området for, at DIRA kan være med til at bygge flere broer i industrien.

Et godt valg med genvalg

Fire af DIRAs bestyrelsesmedlemmer var på valg til årsmødet. De samme bestyrelsesmedlemmer valgte at genopstille uden modstand. Derfor blev alle fire genvalgt.

Dermed blev DIRAs nye bestyrelse:

Kim Reeslev, formand, Sales Manager i Nordic & Baltic KUKA Nordic AB (genopstillede og blev valgt)

Michael Nielsen, næstformand, direktør hos Beckhoff Automation aps (var ikke på valg)

Brian Duus, senior manager ved Sourcing & Manufacturing hos LEGO Systems (var ikke på valg)

Henrik Lykke Lilleholt, kategorichef hos Lemvigh-Müller (genopstillede og blev valgt)

Jacob Kjeldsen, branchedirektør i Dansk Industri Fremstillingsindustrien – en del af DI (var ikke på valg)

Kasper Hallenborg, institutleder på Syddansk Universitet (Mærsk Mc-kinney Møller Inst.) (var ikke på valg)

Kim Koertsen, direktør ved DanRobotics A/S (genopstillede og blev valgt)

Kurt Nielsen, centerchef hos Teknologisk Institut (var ikke på valg)

Malene Grouleff, CEO i Grouleff Communications (var ikke på valg)

Per Martens, general manager hos SCHUNK Intec A/S (genopstillede og blev valgt)

Du kan læse referatet fra DIRAs årsmøde 2022 her