Tilbage

Fødselsdagsfejring og fællesskab i 2022: DIRA fylder 40 år

2022 bliver et stort år for DIRA og DIRAs medlemmer. Dansk Robot Netværk (DIRA) fylder nemlig 40 år, og medlemmerne har en masse spændende aktiviteter at se frem til.

Vi ved det egentlig godt.

Der er en måned til, at kalenderen viser 2022, og en hel julemåned inden, vi for alvor går ind i det nye år.

Men vi kan ikke vente.

Dansk Robot Netværk (DIRA) fylder nemlig hele 40 år i 2022, og det har netværket i den grad tænkt sig at fejre.

– Der er sket meget på de 40 år, hvor Dansk Robot Netværk har eksisteret. Vi er gået fra, at det primært handlede om udbredelse af robotter til, at det i langt højere grad handler om at udnytte de pågældende robotter rigtigt, fortæller Kim Reeslev, der er formand i DIRA, og fortsætter:

– DIRA skaber rammerne for, at robotviden kan deles mellem danske virksomheder så den kommer flere til gavn. Og derfor er netværket DIRA meget vigtigt.

Fejringen kommer til at sprede sig ud over hele året, men vil kulminere til DIRA Business og ROBOTBRAG 2022 – der giver nysgerrige virksomheder mulighed for at komme ind og få et kig på morgendagens robotteknologi – den 5. og 6. maj i Odense.

I 2021 satte arrangementet rekord med mere end 3.000 deltagere, hvor DIRA valgte at udvide med et cirkustelt og en læringsdag.

I år har DIRA Business igen fået vokseværk.

Der vil nemlig være mulighed for at booke en standplads på et udendørsareal, som udelukkende er tiltænkt udendørsrobotter og droner.

Selv om arealet udvides, bliver der rift om standpladserne til DIRA Business. Så overvejer du at udstille skal du booke en stand i god tid.

Mere for slutbrugerne

Medlemmerne får adgang til endnu mere faglighed i 2022. Der kommer blandt andet flere faglige arrangementer, mere deling af danske nye robotløsninger og viden samt gennem en del nye netværksgrupper, hvor slutbrugere kan inspirere og lære hinanden om, hvad der virker, og hvad der ikke virker.

– De nye netværksgrupper skal være med til at bygge videre på det fundament, som DIRA har lagt igennem de seneste år. De skal støtte industrien, så vi slutbrugere i langt højere grad kan støtte hinanden for at undgå faldgruber inden for automation og dermed lære af hinanden, fortæller Brian Duus, der er senior manager ved Sourcing & Manufacturing hos LEGO og bestyrelsesmedlem i DIRA.

– Vi kan sagtens gå ud og købe udstyret, men vi skal også kunne betjene det. Og lige netop den automationsrejse skal vi have nogle, der kan understøtte. Og det sætter de nye netværksgrupper i DIRA fokus på.

Udover flere netværksgrupper vil DIRA fortsætte med at tilbyde medlemmerne faglige og inspirerende virksomhedsbesøg. Alt sammen er med til at skabe rum, hvor robot- og automationsbranchens fagfolk og slutbrugere kan samles og dele ny viden fra og om markedet.

Vær med!

Som medlem af DIRA får du adgang til en række fordele.

Et DIRA-medlemskab vil i 2022 koste 7.500 kroner ex moms. Det er et virksomhedsmedlemskab, hvor alle medarbejdere i virksomheden kan benytte sig af DIRAs aktiviteter.

Virksomheden vil blive tilbudt at komme med på en række virksomhedsbesøg, hvor du som medarbejder får mulighed for at se, hvordan forskellige danske virksomheder udnytter robotteknologi til at blive konkurrencedygtige.

DIRA er desuden partner for Automatik- og hi-messerne, hvilket betyder, at DIRAs medlemmer opnår mange fordele, herunder en væsentlig rabat ved køb af stand.

Endelig uddeler DIRA også to priser hvert år: DIRA Automatiseringsprisen og DIRA Teknologiprisen.

Du får som medlem adgang til nyheder og annonceringer af de ovenstående aktiviteter gennem DIRAs nyhedsbrev og hjemmeside.

I starten af marts indkaldes alle DIRA-medlemmer til årsmøde 2022, som afholdes hos Lauritz Knudsen i Ringsted.