Tilbage

HMF Group bygger fremtidens fabrik til produktion af kraner

Gennem integration af avanceret robotteknologi og automatisering opnår HMF Group højere kvalitet, øget produktivitet og styrket leveringsevne.

Det har sikret dem en nominering til DIRA Automatiseringsprisen 2023.

HMF Groups digitale fabrik finder man ved integratoren Migatronic Automation i Aabybro i det nordjyske.

I deres seneste skridt mod innovation og optimering har HMF og Migatronic i et tæt samarbejde skabt pilotprojektet Future Factory med det formål at skabe fremtidens digitale fabrik til produktion af lastbilmonterede kraner.

– Grundet vores demografi og mangel på arbejdskraft har vi haft store vanskeligheder med at skalere og vækste vores virksomhed, og vi har derfor fundet det nødvendigt at automatisere vores produktion, siger Mikkel Winther Andersen, der er CEO hos HMF Group.

Med robotløsningen er HMF i fremtiden i stand til at skalere deres produktion og blive uafhængige af mangel på arbejdskraft i Danmark.

Skal løftes til det allerhøjeste niveau
Sammen har HMF og Migatronic konceptualiseret pilotprojektet Future Factory med etablering af et fuldt funktionelt fabriksområde i miniskala hos Migatronic, hvor de skal udfordre og afprøve muligheder, så det er muligt at lave tilretninger, inden den færdige løsning rulles ud i fuld skala.

I mange år har HMF benyttet avanceret robotteknologi til svejseprocesser, men med oprettelsen af Future Factory er de klar til at tage det til næste niveau.

– I den mest avancerede celle i Future Factory til HMF er der tre robotter, som arbejder sammen om at skabe et fuldsvejst emne til en kran stump for stump. Sådan er det også i løsningen omkring Future Factory – for det partnerskab, vi har med seks partnere, der hver især byder ind med ekspertviden, dét gør, at vi stump for stump kan lave den digitale Future Factory, siger Klaus Kristensen, der er Project Sales Manager hos Migatronic.

Den centrale innovation bag dette projekt er erstatningen af manuelle svejseopgaver, der hidtil har været svære at løse med robotteknologi. Hos HMF er der derfor stort fokus på at designe kranerne således, at de i fremtiden kan fremstilles langt mere automatisk og styret af digitale processer.

Dette muliggør ikke kun en betydelig forbedring af kvaliteten, men også 100 procent automatisk påsætning af små komponenter, ophæftning og derefter fuldsvejsning af emnerne med en minimal involvering af personale.

Styrken ved dansk produktion
Future Factory har haft en afgørende indvirkning på flere aspekter af HMF’s aktiviteter. For det første har den højautomatiserede produktionsproces skabt et mere fleksibelt og omstillingsparat miljø, hvilket forbedrer leveringsevnen betydeligt.

Samtidig har automatisering og anvendelsen af den nyeste robotteknologi ført til en konsistent produktkvalitet, hvilket styrker HMF’s konkurrenceevne og sikrer produktionen af kvalitetsprodukter i Danmark.

En anden betydelig styrke ved projektet har været det gode samarbejde, hvor aktørerne, ifølge dem selv, har spillet hinanden gode. Robotløsningerne er blevet til i et meget tæt partnerskab med flere leverandører, der – udover Migatronic – også tæller Frontmatec, SimfactGlobal AGV og SCHUNK Denmark.

Resultatet danner rammen om fremtidens produktion for HMF.

– HMF Group er indstillet til DIRA Automatiseringsprisen 2023, fordi de har tænkt noget anderledes i forhold til den automatiseringsrejse, de er på. De har indgået et tæt samarbejde med nogle leverandører, og flyttet deres løsning væk fra driften i udviklingsprojektet. Det har givet dem mulighed for at udvikle uden at være generet af driften, og de har taget sig tiden til at finde den helt rigtige løsning, siger jury-medlem Simon Have Kjær, som er procesudviklingschef hos Palsgaard Spær.

Future Factory er et must for HMF for at kunne fastholde produktionen i Danmark, da omkostninger til løn og store udfordringer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft ellers kunne flytte en produktion som den hos HMF til leverandører i udlandet.