Tilbage

iglidur coating designer kan få dine meget brugte komponenter coated i kun tre trin

Funktionelle overfladecoatings er en integreret del af det industrielle hverdagsliv. igus iglidur coatingmaterialer kan bruges til at beskytte særligt stærkt anvendte komponenter mod slid. De smørefrie, plastbaserede pulvercoatings fungerer som en friktionsoptimeret overflade til elektrisk ledende komponenter, og gør det muligt for kunderne at forlænge deres komponenters levetid betydeligt. iglidur coating designer gør det endnu nemmere at vælge den rigtige coating.

Det stadigt voksende udvalg af igus konfigurations- og levetidsberegningsværktøjer gør valget af den rigtige – og mest økonomiske – løsning så let som muligt. Den seneste tilføjelse er iglidur coating designer, som lanceres i Tyskland. Værktøjet hjælper brugerne med at få deres individuelle komponent coated i tre enkle trin. Først indlæses en CAD model i onlineværktøjet (filformaterne .stp, .step eller .stl understøttes). Derefter vælges coatingmaterialet fra seks forskellige iglidur coatingpulvere, der kan sammenlignes direkte i værktøjet. Til sidst specificeres lagtykkelse – og værktøjet klarer resten automatisk, herunder beregning af pris og leveringstid. Endelig komponentudseende efter coating vises også med det samme. Brugeren kan downloade det tilknyttede datablad ved at klikke på det. I det sidste trin kan brugeren forespørge indkøbskurven, videresende den til den ansvarlige indkøber eller andre parter, der er involveret i design- eller indkøbsprocessen eller bestille med det samme.

Enkel, holdbar og velegnet til en lang række applikationer

Som alle iglidur materialer er coatingmaterialerne tribolologisk optimeret og tilbyder derfor fremragende friktions- og slidværdier. Metalliske overflader er beskyttet mod slid fra andre friktionspartnere og mod ridser – uden yderligere komponenter. Dette reducerer applikationskompleksiteten. iglidur coatingpulveret kan påføres næsten enhver overflade, hvilket betyder, at de løser slidproblemer på steder, hvor konventionelle glidelejer ikke kan installeres på grund af underskæringer eller begrænset installationsplads. De kan bruges på ventiler, hængsler og styreplader. De seks tilgængelige coatingpulvere er velegnede til en lang række anvendelser, for eksempel i kombination med høje temperaturer eller i fødevaresektoren. Det særlige er, at ingen af iglidur coatingmaterialerne kræver yderligere smøring. Integrerede faste smøremidler sikrer altid den lavest mulige friktion. “iglidur belægningen fungerer som et slidlag, der optimalt beskytter kundekomponenter, og forlænger applikationernes levetid betydeligt,” siger Marc Trenkler, produktchef for iglidur coating hos igus. “Test i vores interne laboratorium viser, at vores polymercoatinger er op til ti gange så slidstærke som PTFE coatinger.”

Hvis du foretrækker selv at coate, kan du også bestille iglidur coatingpulver direkte fra igus online shop.