Tilbage

Nyt initiativ på læringsdagen for DIRA Business og ROBOTBRAG 2024 skal fremme teknologiinteressen blandt folkeskoleelever

27. marts 2024

I hjertet af Odense, hvor innovatio­n og teknologi blomstrer, introduceres TeknologiDagen2024 – et nyt, spændende initiativ på læringsdagen for DIRA Business og ROBOTBRAG 2024, der sigter mod at vække gnist af nysgerrighed for STEM-fagene blandt danske folkeskoleelever.

Fredag den 31. maj 2024 inviterer DIRA og Teknologisk Institut robotnysgerrige elever, studerende og deres undervisere til en øjenåbnende læringsdag.

Her kan elever fra erhvervsuddannelser, studerende fra akademier og universiteter samt deres undervisere fra hele landet tanke inspiration til en festlig dag, hvor også robotvirksomhederne kan møde fremtidens arbejdsstyrke.

Der vil som noget nyt i år være et særligt spor og initiativ for folkeskoleelever: TeknologiDagen2024.

Initiativet er udviklet for at vække unges interesse for erhvervstekniske uddannelser, og målet er at udstyre de unge med viden om de tekniske uddannelser og de muligheder, de åbner op for.

Om TeknologiDagen2024 – industriens verden i øjenhøjde med folkeskoleelever

TeknologiDagen2024 henvender sig til ottendeklasseselever, som ønsker oplevelse, viden og information om STEM-fagene (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Arrangementet vil præsentere industriens verden i øjenhøjde med folkeskoleelever, og er lavet i samarbejde med Erhvervstanken og lærlingeakademier fra LEGO Koncernen, Novo Nordisk og Danfoss.

Dagen forener konkrete aktiviteter med viden og information om uddannelses- og jobmuligheder. TeknologiDagen2024 giver anledning til at inspirere og informere eleverne om, hvor spændende og sjovt det er at dykke ned i teknologiens verden.

Gennem en række interaktive workshops vil eleverne få hands-on erfaring med blandt andet programmering, robot­ter og droneflyvning. Ved at dokumentere deres resultater gennem billeder og videoer, bliver eleverne opfordret til refleksion over deres læring.

Er du udstiller og ønsker besøg af folkeskoleeleverne den 31. maj, så skriv til info@dira.dk.

Bliv sponsor for TeknologiDagen2024 og inspirer fremtidens arbejdsstyrke

Der vil være klasser, der kommer fra Fyn, Jylland og Sjælland. Til arrangementet søger vi sponsorater på 5.000 kr. til transporten af klasserne til og fra arrangementet.

Ved at sponsorere transporten får din virksomhed muligheden for at støtte en god sag, men også for at engagere sig direkte med eleverne. Som sponsor har du mulighed for at sende en medarbejder med på busturen, som kan dele indblik i jeres branche og fortælle eleverne om jeres virksomhed.

Interesseret i at sponsorere? Kontakt DIRA her.