Tilbage

Oplev nogle af de mest imponerende automatiseringsløsninger

De tre nominerede til DIRA Automatiseringsprisen 2021 inviterer medlemmer og jury til et kig – og du kan komme med. Tilmeld dig nu.

Nu har du muligheden for at opleve nogle af Danmarks mest beundringsværdige automatiseringsløsninger.

Virksomhederne Danfoss Drives, Engskov Maskinfabrik og Kamstrup inviterer os nemlig inden for.

Alle tre virksomheder er nomineret til DIRA Automatiseringsprisen 2021, fordi de alle har implementeret imponerende automatiseringsløsninger.

Men før den endelige vinder af DIRA Automatiseringsprisen 2021 bliver fundet, skal DIRA sammen med medlemmerne og juryen besøge de tre nominerede virksomheder.

Kom med på besøg
Den første nominerede, der allerede har haft besøg den 8. september klokken 13.30 til 16.00, var Engskov Maskinfabrik i Ringsted på Sjælland.

Engskov Maskinfabrik har implementeret et fleksibelt robotanlæg, der samler fire produktionsprocesser i én arbejdsstation. Produktet færdiggøres altså i én arbejdsgang. Faktisk har løsningen sikret Engskov Maskinfabrik en flerårig ordre, en mere ensartet produktion og en højere produktivitet.

Engskov Maskinfabrik har specialiseret sig inden for konstruktion og opbygning af store og komplicerede emner til den industrielle sektor.

Den 16. september byder de to andre nominerede til DIRA Automatiseringsprisen 2021 velkommen.

Dagen starter hos den sønderjyske virksomhed Danfoss Drives klokken 9.30 til 12.00. Danfoss Drive har med sit gennemgribende automationsprojekt nytænkt fremtidens fabrik baseret på industri 4.0.

Før foregik hovedparten manuelt hos Danfoss Drives i Gråsten, der både udvikler, producere og levere frekvensomformere. Men nu har Danfoss skabt en digital transformation med en komplet automationsstrategi, og med de nye robotceller er Danfoss stærkt gearet til både mixudsving og høje vækstambitioner baseret på opretholdelse af konkurrencedygtig produktion i Danmark.

Senere på dagen går turen videre til den sidste nominerede, Kamstrup, der klokken 14.30 til 17.00 åbner dørene op for medlemmer og jury.

Kamstrup har produceret temperaturfølere i mere end 20 år på deres fabrik i den jyske by Stilling. Kamstrup blev tvunget til at skulle tænke nye veje, da deres produktionsudstyr var ved at være nedslidt, og der snart ville være kapacitetsproblemer på det eksisterende udstyr.

I stedet for at flytte produktionen til udlandet, valgte Kamstrup at holde den i Danmark og i stedet redesigne nuværende temperaturfølere.

DIRA Automatiseringsprisen 2021 vil blive overrakt den 5. oktober til hi-messen i Herning.