Tilbage

Vinderen af DIRA Teknologiprisen 2023 er fundet

3. maj 2023

OnRobot vinder prisen for sin teknologi D:PLOY.

D:PLOY er et godt bud på en teknologi, der gør det muligt nemt og hurtigt at automatisere processer i produktionen – også for virksomheder, der ikke har stærke kompetencer i robotintegration.

Teknologien består af en boks, et eller flere værktøjer fra OnRobot samt en intuitiv software, der guider brugeren til programmering af den specifikke proces.

Teknologien automatiserer så at sige processen med at få en robotapplikation op at køre, og muliggør derfor implementering direkte på produktionsgulvet uden programmering og simulering, og dermed nedbringer den de overordnede automatiseringsomkostninger.

De tre nominerede til DIRA Teknologiprisen 2023 var (i alfabetisk orden):

  • OnRobot – for sin teknologi til at implementere robotter D:PLOY
  • Ropca – for sin autonome skanningsrobot ARTHUR ARTHritis Ultrasound Robot
  • Seasight Solutions – for sit løftesystem Autonomous positioning system

De nominerede pitchede deres produkter til juryen til DIRA Business og ROBOTBRAG 2023 og igen foran deltagerne til DIRA Business festmiddag, hvor vinderen blev afsløret.

Det er en kompetent jury, som består af Bjørn Godske, journalist ved Ingeniøren, Lasse Kieffer, investor og entreprenør, John Christiansen, Head of R&D Automation, LEGO og Jens Johansen, erhvervs- og porteføljekundechef i Danmarks Eksport- og Investeringsfond, der har voteret om, hvem af de nominerede, der skal løbe med prisen.

– Der er tale om nogle utrolig kreative teknologier, som alle er gode løsninger på konkrete behov. Alle tre nominerede teknologier er med til at løse store og reelle udfordringer i samfundet, lyder det fra juryen.

Om de nominerede har juryen udtalt:

OnRobot:
– Det er en fed løsning, som bare bliver mere anvendelig af, at den kan bruges på mange forskellige robotter. Det er allerede nu svært at skaffe mennesker til at implementere robotter. D:PLOY er et godt eksempel på, hvordan robot-implementering frem over kan gøres tilgængelig for medarbejdere uden dybt robotkendskab.

Ropca:
– Ropca er nået langt med en smart teknologi, som også er banebrydende i dens anvendelse. Teknologien ARTHUR vil kunne øge produktiviteten på sygehusene, som allerede nu mangler både personale og tid. Ropca er virkelig lykkedes med at bruge kendte robot-teknologier på en ny og innovativ måde.

Seasight Solutions:

– Seasight har med kendte komponenter sammensat en innovativ løsning, der kan erstatte et hold af operatører og en del styretov. Med løsningen kan vindmøller opstilles hurtigere med et fåtal af operatører, hvilket i den grad efterspørges i en verden med stigende vindmøllebehov og mangel på arbejdskraft.

DIRA Teknologiprisen 2023 går til..

Det blev OnRobot, der vandt DIRA Teknologiprisen 2023, som blev overrakt af teknologientusiast David Guldager.

Begrundelsen fra juryen for, at det var OnRobot, der skulle modtage prisen lyder:

– Det tager ikke lang tid at blive enige om, at vi i rigtig mange brancher mangler arbejdskraft. Det kan robotter i mange tilfælde være løsningen på, hvis robotterne er nemme at implementere. Og den mulighed og opgave har OnRobot taget på sig med teknologien D:PLOY.

– Det er ædelt, at OnRobot har lavet en teknologi – som gør robotter og automatisering mere brugervenlig for virksomheder og medarbejdere. OnRobot har nemlig lavet en teknologi, der kan gøre automatisering meget mere tilgængelig for flere.

Med uddelingen af DIRA Teknologiprisen er håbet at skabe opmærksomhed om nye teknologiske muligheder og ikke mindst inspirere robot- og automationsbranchen til udvikling af nye, innovative produkter.